Λόγω κορονοϊού: Αποφυλακίζονται άμεσα 1.500 κρατούμενοι από τις φυλακές | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Λόγω κορονοϊού: Αποφυλακίζονται άμεσα 1.500 κρατούμενοι από τις φυλακές

Στην αποσυμφόρηση των φυλακών για «ελαφροποινίτες», λόγω των νέων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί από τον συνωστισμό, ως αποτέλεσμα του φόβου εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, προχωρεί η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την οποία συντάσσει ήδη η Ευβοιώτισσα, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου...

Το μέτρο αποσυμφόρησης των φυλακών αφορά περίπου 1.500 κρατούμενους που αυτή τη στιγμή αγγίζουν τις 12.500.

Η νέα πράξη νομοθετικού περιεχόμενου προβλέπει την αποφυλάκιση κρατουμένων που έχουν καταδικαστεί έως 5 χρόνια φυλάκιση (για πλημμελήματα δηλαδή και κυρίως οικονομικά αδικήματα) και θα τους απομένει λίγος (σύντομος) χρόνος αποφυλάκισης που θα προβλέπεται ρητά.

Θα υπάρχει επίσης αυστηρή εξαίρεση συγκεκριμένων αδικημάτων (δηλαδή καταδίκων για συγκεκριμένα αδικήματα όπως π.χ. βιασμό κ.λπ.), ενώ η διάρκεια του μέτρου θα είναι 3 μήνες.

Μάλιστα, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι άμεση ενόψει και των μέτρων της κυβέρνησης κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Για να μη χρειαστεί η σύγκληση δικαστικών συμβουλίων, λόγω των μέτρων αναστολής στα δικαστήρια, η αποφυλάκιση θα γίνεται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA