Ένοπλες Δυνάμεις: Αναβάλλεται και τον Μάιο η κατάταξη των νέων φαντάρων λόγω κορονοϊού | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ένοπλες Δυνάμεις: Αναβάλλεται και τον Μάιο η κατάταξη των νέων φαντάρων λόγω κορονοϊού

Πέραν των προβλεπόμενων μέτρων που έχουν ληφθεί από το ΓΕΕΕΘΑ για την πρόληψη και προστασία από τον φονικό ιό, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παίρνονται επιπλέον μέτρα...

Ανάμεσα σε αυτά περιλαμβάνεται και η αναστολή των κατατάξεων νέων φαντάρων / οπλιτών θητείας.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπόχρεοι θητείας δεν θα καταταγούν στο Στράτευμα τον ερχόμενο Μάιο όπως είχε προγραμματιστεί.

Κρούσματα και επιστολές ανησυχίας

Τα τελευταία 24ωρα έχει διαμορφωθεί ένα κλίμα ανησυχίας στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων με αφορμή τη δημοσιοποίηση κρουσμάτων. Σε αυτό συνέβαλε η δημοσιοποίηση της είδησης για ένα νέο διαπιστωμένο κρούσμα στο ΓΕΑ, το οποίο αρχικώς είχε θεωρηθεί ύποπτο, εξετάστηκε και φάνηκε αρνητικό. Στη συνέχεια όμως, ο αξιωματικός επανεμφάνισε συμπτώματα με αποτέλεσμα η νέα εξέταση να τον βρει θετικό στον ιό.

Επιπλέον, όπως πληροφορείται το OnAlert, τις τελευταίες ημέρες το ΓΕΕΘΑ γίνεται αποδέκτης δεκάδων επιστολών από γονείς που ανησυχούν για τους στρατεύσιμους.

Το κλίμα ανησυχίας ενέτειναν επίσης επιστολές και email στελεχών των ΕΔ προς τους ανωτέρους τους ,με τις οποίες εκφράζουν την ανησυχία τους για την αποδοτικότητα των μέτρων.


Εντούτοις, επιτελείς του ΓΕΕΘΑ επισημαίνουν ότι μέχρι τώρα η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και διαρκώς αυστηροποιούνται τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από το ΓΕΕΘΑ και τον ΕΟΔΥ. Σε αυτό το πλαίσιο θεωρείται σχεδόν βέβαιη η μετακύληση της ΕΣΣΟ.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA