Επίδομα 800 ευρώ: Σε διαφορετική πλατφόρμα οι αιτήσεις για ατομικές επιχειρήσεις - Τι ισχύει για εργοδότες και εργαζόμενους | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίδομα 800 ευρώ: Σε διαφορετική πλατφόρμα οι αιτήσεις για ατομικές επιχειρήσεις - Τι ισχύει για εργοδότες και εργαζόμενους

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει σχετική πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ που αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και ατομικές επιχειρήσεις χωρίς προσωπικό, εφόσον δεν υπάγονται σε επιστημονικό προσωπικό...

Αναμένεται να βγει σχετική απόφαση και να ανοίξει τις επόμενες ημέρες μία νέα ξεχωριστή πλατφόρμα για να υποβάλλουν την αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ.

Πατήστε ΕΔΩ να δείτε την επικαιροποιημένη λίστα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ)

Τι ισχύει για εργοδότες και εργαζόμενους

Σε λειτουργία είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα στο σύστημα «Εργάνη» όπου οι εργοδότες θα υποβάλλουν τις αιτήσεις - υπεύθυνες δηλώσεις για την αποζημίωση των 800 ευρώ και τα ευεργετήματα στα ενοίκια.

Αμέσως μόλις τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία η πλατφόρμα στο Π.Σ. Εργάνη ακολούθησε «βροχή» αιτήσεων από επιχειρήσεις που έκλεισαν βάσει κρατικής απόφασης ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ.

Οι εργοδότες δηλώνουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή, καθώς και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση λύθηκε από 1/3/2020 έως 20/3/2020 με απόλυση ή με παραίτηση.

Πατήστε ΕΔΩ για τον σύνδεσμο που οδηγεί στη σχετική πλατφόρμα.

Οι εργαζόμενοι με τη σειρά τους θα υποβάλλουν τις δικές τους υπεύθυνες δηλώσεις στην πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr μόλις τεθεί σε λειτουργία την άλλη εβδομάδα, πιθανότατα από 1 - 10 Απριλίου.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA