Επικίνδυνοι έλεγχοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι αστυνομικοί πιάνουν τα έγγραφα των οδηγών και μπορεί να μεταφέρουν τον κορονοϊό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επικίνδυνοι έλεγχοι για την απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι αστυνομικοί πιάνουν τα έγγραφα των οδηγών και μπορεί να μεταφέρουν τον κορονοϊό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια των πρώτων ελέγχων υπήρξαν παράπονα και αντιδράσεις για τον τρόπο που λειτουργούσαν οι αστυνομικοί σε δρόμους και Εθνικές Οδούς της χώρας...

Υπήρξαν αστυνομικοί που έπιαναν ακόμη και με γυμνά χέρια τα έγγραφα των οδηγών προκειμένου να κάνουν τους ελέγχους!

Ακόμη και με γάντια δεν έπρεπε να πιάνουν τα έγγραφα ενός οδηγού καθώς αν πιάσουν τα έγγραφα ενός φορέα του κορονοϊού και στη συνέχεια πιάσουν ενός άλλου πολίτη, τότε μπορεί να τον μεταφέρουν. Μάλιστα αρκετοί ήταν οι οδηγοί που έκαναν παρατηρήσεις στους αστυνομικούς και τους έλεγαν ότι μπορούν να δείχνουν τις βεβαιώσεις και τις ταυτότητες, χωρίς ωστόσο να τα πιάνουν. 

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ΕΛ.ΑΣ ανέφερε πως πρέπει να γίνονται οι έλεγχοι:

«Οι οδηγίες είναι να ελέγχουν εξ αποστάσεως τα απαραίτητα έγγραφα ή τα μηνύματα sms στα κινητά τηλέφωνα των πολιτών, που τους επιτρέπουν να μετακινηθούν. Αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων. Για λόγους ασφαλείας και για να μην έρχονται σε επαφή αστυνομικοί με πολίτες κατά τους ελέγχους, οι οδηγοί μπορούν να δείξουν την βεβαίωση μετακίνησης στον αστυνομικό που διενεργεί τον έλεγχο χωρίς να χρειαστεί να ανοίξουν το παράθυρό τους».
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA