Πολάκης: «Τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα φτάνουν τα 50.000» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πολάκης: «Τα πραγματικά κρούσματα στην Ελλάδα φτάνουν τα 50.000» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε σειρά καταγγελιών για το ύψος της αποζημίωσης που συμφώνησε η κυβέρνηση με τις ιδιωτικές κλινικές για τις κλίνες ΜΕΘ έχει προχωρήσει ο τέως αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης και μιλώντας στο OPEN απάντησε, μεταξύ άλλων, τι κόστος έχει στην πραγματικότητα η νοσηλεία σε κλίνη ΜΕΘ και, επειδή είχε δηλώσει διαθέσιμος να συνδράμει ως γιατρός, αν έχει κληθεί...

Ο Π. Πολάκης ευχήθηκε να συνεχίσει ο ρυθμός αύξησης της επιδημίας κορονοϊού στην χώρα μας ως έχει, αφού με τα υπάρχοντα δεδομένα, τα μέτρα περιορισμού αποδίδουν και πρέπει να συνεχίσουν να τηρούνται από όλους. Όσον αφορά στους ελέγχους, ανέφερε ότι στη χώρα μας επιλέχθηκε το σύστημα των στοχευμένων ελέγχων και δεν ακολουθήθηκε το μοντέλο της Ν. Κορέας.

Ο ίδιος εκτιμά ότι τώρα τα κρούσματα είναι 40.000-50.000 και οι εκτενείς έλεγχοι δεν έχουν πλέον νόημα. Το ιατρικό , νοσηλευτικό προσωπικό και οι ευπαθείς ομάδες όμως, πρέπει να ελέγχονται οπωσδήποτε, τόνισε, και ο ίδιος ανέφερε ότι σε αυτό το κομμάτι εντοπίζονται ακόμα μεγάλες ελλείψεις. Ο ίδιος καταγγέλλει ότι τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα απευθύνθηκαν στον πρωθυπουργό για να δηλώσουν ότι μπορούν να διεξάγουν τον απαιτούμενο μοριακό έλεγχο, αλλά αντί αυτού επιλέχθηκε από την κυβέρνηση συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα