Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα: Ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και «σφράγισμα» των διοδίων το Πάσχα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα: Ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας και «σφράγισμα» των διοδίων το Πάσχα

Η αυξημένη κυκλοφορία και οι μετακινήσεις που υπάρχουν ακόμη κατά τη διάρκεια της ημέρας σε συνδυασμό με την αύξηση των κρουσμάτων και των θανάτων, βάζει σε νέες σκέψεις την κυβέρνηση...

Την ώρα που η απαγόρευση κυκλοφορίας βρίσκεται σε ισχύ εδώ και λίγες ημέρες ο κρατικός μηχανισμός δεν περιορίζεται μόνο στην επιβολή των προστίμων αλλά και στη συλλογή δεδομένων για τις μετακινήσεις των πολιτών. Αναφορικά με τους ηλικιωμένους έχει διαπιστωθεί ότι πολλές από τις μετακινήσεις που γίνονται θεωρούνται άσκοπες, γι αυτό τον λόγο έχει πέσει στο τραπέζι ο περιορισμός τους μετά ακόμα και μετά τις 12:00 το μεσημέρι.

Τι θα γίνει τις ημέρες του Πάσχα

Νέα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας του πληθυσμού μελετά επίσης το κυβερνητικό επιτελείο καθώς οι ημερομηνίες για τις καθιερωμένες εξορμήσεις των εκδρομέων του Πάσχα όλο και πλησιάζουν. Οι φετινοί εορτασμοί αναμένεται να είναι διαφορετικοί από κάθε άλλη χρονιά, ενώ η μετακίνηση των πολιτών στο σημείο που βρίσκεται η πανδημία στην χώρα καθιστά απειλή για την δημόσια Υγεία.

«Το Πάσχα δεν θα φύγει κανένας για επαρχία. Εν ανάγκη θα κλείσουμε τα διόδια», ανέφερε χαρακτηριστικά κυβερνητική πηγή στο «Βήμα». Την ίδια στιγμή στο τραπέζι έχει πέσει και η σκέψη για τον περαιτέρω περιορισμό των μετακινήσεων των ηλικιωμένων που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας όπως έχει επιβληθεί στην Αλβανία και σε άλλες χώρες

Αυτά είναι τα μέτρα που ενδέχεται να εφαρμοστούν στην Ελλάδα για την επόμενη φάση, σύμφωνα με το in.gr, ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη:

Ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας όπως έχει επιβληθεί στην Αλβανία και σε άλλες χώρες

Οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα μετακίνησης από τις 5:00 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι, ώρες κατά τις οποίες παραμένουν ανοιχτά σουπερμάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες.

Δυνατότητα εξόδου για σωματική άσκηση ή σε περιορισμένη απόσταση από το σπίτι για περιορισμένο χρόνο και μόνο μία φορά την ημέρα. Στη Γαλλία επιτρέπεται άσκηση σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την οικία, για έως μία ώρα. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μία φορά την ημέρα όπως και στη Βρετανία. Οποιος θέλει να ασκηθεί, θα πρέπει να είναι μόνος. Στη Λομβαρδία και την Εμίλια Ρομάνα η σωματική άσκηση – ακόμη και ο περίπατος – έχει απαγορευτεί πλήρως.

Κλείσιμο επιχειρήσεων και πλήρης αναστολή κάθε μη κομβικής παραγωγικής δραστηριότητας.

Απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο. Εφαρμόζεται στην Ιταλία με εξαίρεση περιπτώσεις «απολύτου ανάγκης» και για «λόγους υγείας».

Διακοπή λειτουργίας μέσων μαζικής μεταφοράς. Εφαρμόζεται ήδη στη Σερβία, είχε εφαρμοστεί και σε κάποιες πόλεις της Κίνας.

Απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας όπως συμβαίνει ήδη σε περισσότερες από 15 χώρες το κόσμου, όπως την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία, και σε τουλάχιστον 35 πόλεις της Γαλλίας.

Αναστολή λειτουργίας λαϊκών αγορών, εκτός από τις περιοχές όπου αυτές αποτελούν τη βασική πηγή τροφοδοσίας του πληθυσμού. Αποφασίστηκε στη Γαλλία.

Κλείσιμο εκκλησιών και λοιπών θρησκευτικών τεμενών, όπως ισχύει στο Λος Άντζελες, την Κύπρο και αλλού.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA