Στη Πάτρα το 9ο κρούσμα κορονοϊού - Νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΕΥΧΕΣ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Στη Πάτρα το 9ο κρούσμα κορονοϊού - Νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία

Τι αναφέρεται στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την κατάσταση της υγείας του 9ου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα...

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον κορονοϊό νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος, προστίθεται στη σχετική ενημέρωση, και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, κ. Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Εξάλλου, πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Το προφίλ του 9ου κρούσματος

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 66χρονος άνδρας εισήλθε στο Νοσοκομείο την Καθαρή Δευτέρα, με προβλήματα στο αναπνευστικό.

Ο ίδιος είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, στο πλαίσιο οργανωμένης εκδρομής, με αποτέλεσμα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) να πραγματοποιεί εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 66χρονος είχε νοσηλευτεί αρχικά στο κέντρο υγείας Αμαλιάδας, ενώ στη συνέχεια κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Ρίο.

Η πρώτη διάγνωση ήταν λοίμωξη του αναπνευστικού, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι είναι φορέας του κορονοϊού.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα