Ανακοίνωση Τσιόδρα: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους - 17 κρούσματα την Δευτέρα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ανακοίνωση Τσιόδρα: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους - 17 κρούσματα την Δευτέρα

17 επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (27-04-2020) από το Υπουργείο Υγείας ενώ οι νεκροί είναι 136...
 

Παράλληλα, την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική σ’ όλους τους κλειστούς χώρους, όπως τα παντοπωλεία, τα νοσοκομεία - ιατρεία, τα κομμωτήρια, καθώς και σε όλους τους «πολυσύχναστους κλειστούς χώρους» και τα ΜΜΜ.

Μάλιστα, το μέτρο θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους στα καταστήματα.

Επιπλέον, ο καθηγητής λοιμωξιολόγος τόνισε ότι είναι απαραίτητη η υγιεινή των χεριών και η χρήση αντισηπτικού, ενώ διευκρίνισε ότι η χρήση της μάσκας δεν θα πρέπει να δημιουργεί την ψευδαίσθηση της πλήρους προστασίας από τον ιό.

Ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της χρήσης της μάσκας θα αφορά το διάστημα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, η οποία αναμένεται - σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά - στις 4 Μαΐου.


Οδηγίες

Δίνοντας ορισμένες βασικές οδηγίες, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε αναφέρει σε προηγούμενη τοποθέτησή του πως η μάσκα πρέπει να καλύπτει πλήρως μύτη και στόμα, καθώς και ότι ο χρήστης οφείλει να πλένει τα χέρια του σχολαστικά - με σαπούνι και νερό ή αντισηπτικό - πριν τη βάλει.

Επιπλέον, πολύ σημαντικό είναι όταν αφαιρείται η μάσκα, αυτό να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μην αγγίζει το μπροστινό μέρος της.

Σε ό, τι αφορά τις μάσκες μιας χρήσης, αυτές θα πρέπει να απορρίπτονται με τον ενδεδειγμένο τρόπο και όχι στους κάδους ανακύκλωσης. Αν η μάσκα είναι υφασμάτινη και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί, θα πρέπει να πλένεται στους 60 βαθμούς με κανονικό απορρυπαντικό.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA