Επίδομα 800 ευρώ: Οι όροι που έβαλαν στους ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Επίδομα 800 ευρώ: Οι όροι που έβαλαν στους ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις

Με όρους θα δοθεί τελικά το επίδομα...

Η απόφαση για τους ελεύθερους επαγγελματίες θα περιλαμβάνει «ρήτρες» ώστε να μην μπορεί κάποιος να λάβει το επίδομα των 800 ευρώ δύο φορές, σε περίπτωση που έχει διπλή ιδιότητα (σ.σ διπλό ΚΑΔ, ή να είναι ταυτόχρονα και μισθωτός και ελεύθερος επαγγελματίας).

Η υποβολή των αιτήσεων για τη χορήγησή του θα γίνει μέσω της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα business support που χρησιμοποιείται και για τη χορήγηση της επιστρεπτέας προκαταβολής. 

Εφόσον κάποιος επαγγελματίας έχει τον πληττόμενο ΚΑΔ, θα εισπράξει και ο ίδιος το επίδομα των 800 ευρώ (όπως και οι εργαζόμενοί του) πιθανότατα με το δεύτερο «κύμα» πληρωμών στις 25-27 Απριλίου.
 
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι:

- να μην απασχολεί πάνω από 5 άτομα προσωπικό

- να έχει οποιαδήποτε νομική μορφή εκτός από ανώνυμη εταιρεία. Δηλαδή, εντάσσονται και οι ιδιοκτήτες ΙΚΕ, οι ΟΕ, οι ΕΕ κλπ

- να μην έχουν υποβάλλει μηδενική δήλωση ΦΠΑ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 6 μηνών.

Στις ΟΕ και στις ΕΕ όπως και σε όλα τα νομικά πρόσωπα, θα χορηγείται μια φορά το επίδομα των 800 ευρώ ανά ΑΦΜ εταιρείας και όχι ανά εταίρο ή εκπρόσωπο.

Επίσης θα απαγορεύεται να λαμβάνει κάποιος δύο φορές το επίδομα των 800 ευρώ επειδή έχει διπλή ιδιότητα (π.χ είναι αυτοαπασχολούμενος και ταυτόχρονα και εταίρος σε μια πληττόμενη ΟΕ).

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα