Έρευνα στη Γαλλία: Η νικοτίνη μπορεί να προστατεύει από τον κορονοϊό | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Έρευνα στη Γαλλία: Η νικοτίνη μπορεί να προστατεύει από τον κορονοϊό

Η νικοτίνη είναι πιθανόν ότι έχει κάποια προστατευτική δράση στην προσβολή από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με ερευνητές στην Γαλλία, όπου θα πραγματοποιηθούν δοκιμές πρόληψης και θεραπείας με τη χρήση τσιρότων νικοτίνης στο νοσοκομείο La Pitié-Salpêtrière στο Παρίσι...

Η υπόθεση της έρευνας υποστηρίζεται από την ύπαρξη χαμηλού ποσοστού καπνιστών μεταξύ των νοσηλευομένων ασθενών του κορονοϊού, όπως έχει διαπιστωθεί από σειρά μελετών ανά τον κόσμο.

Η επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος θα έρθει από τα αποτελέσματα γαλλικής έρευνας που πραγματοποιείται επί 350 νοσηλευόμενων ασθενών και 150 ελαφρύτερων περιστατικών της νόσου (που έχουν επιβεβαιωθεί από τεστ PCR).

«Μεταξύ των ασθενών αυτών δεν υπάρχουν παρά 5% καπνιστές», δήλωσε ο καθηγητής Ιατρικής Zahir Amoura, επικεφαλής της μελέτης. «Δηλαδή, υπάρχουν 80% λιγότεροι καπνιστές μεταξύ των ασθενών της Covid σε σχέση με το ποσοστό τους στον γενικό πληθυσμό, ίδιου φύλου και ηλικίας».

«Σύμφωνα με την υπόθεση, η νικοτίνη προσκολλάται στον κυτταρικό υποδοχέα που χρησιμοποιείται από τον κοροναϊό και τον εμποδίζει να προκολληθεί» και κατά συνέπεια να διεισδύσει στα κύτταρα και να εξαπλωθεί στον οργανισμό», δηλώνει ο καθηγητής Jean-Pierre Changeux, του Ινστιτούτου Παστέρ και του Collège de France.

Ο επιφανής νευροβιολόγος, ειδικός στους νικοτινικούς υποδοχείς, είναι εκ των συντακτών άρθρου για το θέμα αυτό στην επιθεώρηση Comptes Rendus de Biologie , της Ακαδημίας Επιστημών, της οποίας είναι μέλος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA