Κορονοϊός - σχολεία: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο», δηλώνει η Υπουργός Παιδείας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός - σχολεία: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι Πανελλαδικές θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο», δηλώνει η Υπουργός Παιδείας

Μέσα στον Ιούνιο θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις, ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας πως θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Ιουλίου...

«Ωστόσο ακόμα δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις για την επανέναρξη των σχολείων», είπε η Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου που θα τεθεί σήμερα σε ηλεκτρονική διαβούλευση.

Το άνοιγμα των σχολείων έχει προκαλέσει προβληματισμό στην κυβέρνηση, ενώ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις επί των επόμενων κινήσεων και το πιο επικρατέστερο σενάριο είναι να μην ανοίξουν για το υπόλοιπο της χρονιάς τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

Όλες οι λεπτομέρειες και οι τελικές αποφάσεις για τα σχολεία θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Σχετικά με τις μεταγραφές των φοιτητών, η Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως «ο υποψήφιος θα πρέπει να έχει τη βάση της σχολής που επιθυμεί μείον 2.750 μόρια. Δηλαδή, εάν η βάση της σχολής στην Αθήνα είναι 18.750 μόρια, θα πρέπει να έχει 16.000 μόρια».

Ανακοινώθηκε επίσης, η επιστροφή των Λατινικών στις πανελλαδικές εξετάσεις. Η διδασκαλία τους θα μπει στη Β’ Λυκείου που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο.

Επανέρχονται, επίσης, από την επόμενη σχολική χρονιά, οι συντελεστές βαρύτητας στα μαθήματα που εξετάζονται και στα μαθήματα που θα συνδέουν τα επιστημονικά πεδία.

Εισάγεται, επίσης, η βάση του 10 για την προαγωγή από τη μία τάξη του Γυμνασίου και του Λυκείου στην επόμενη, ενώ αυξάνονται από τέσσερα σε επτά τα μαθήματα για τις προαγωγικές εξετάσεις.

Σύντομα θα λειτουργούν 24 Πρότυπα σχολεία στη χώρα με την μετατροπή δημόσιων σχολείων που θα επιλεγούν, ενώ αυξάνονται και τα πειραματικά σχολεία.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA