Γερμανική εφημερίδα για hot spot Ριτσώνας: «Δεν υπάρχει πραγματική καραντίνα και ασφάλεια...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Γερμανική εφημερίδα για hot spot Ριτσώνας: «Δεν υπάρχει πραγματική καραντίνα και ασφάλεια...» (ΦΩΤΟ)

Σε δημοσίευμα της η γερμανική ηλεκτρονική εφημερίδα «Spiegel Online» αναφέρει:

«23 κρούσματα έχουν καταγραφεί στη Ριτσώνα, δεν έχει επιβληθεί ωστόσο πραγματικά καραντίνα. Οι αρχές έχουν αποκλείσει τη δομή. Στο εσωτερικό αναπτύσσεται μια επικίνδυνη δυναμική. Από τότε που η δομή μετατράπηκε οριστικά σε φυλακή η 16χρονη Αφγανή Παρβάνα Αμίρι έρχεται κάθε μέρα στην κεντρική είσοδο κρατώντας πανό που γράφει “Βοηθήστε μας, δεν είμαστε πια ασφαλείς εδώ μέσα"».

Όπως αναφέρει, τα 23 άτομα που έχουν προσβληθεί εξακολουθούν να μένουν με τις οικογένειές τους. Κατά συνέπεια αναμένεται ότι και άλλα μέλη των οικογενειών τους έχουν μολυνθεί. Κανένα από τα 23 άτομα δεν έχει ωστόσο παρουσιάσει συμπτώματα. Οι εν λόγω άνδρες και γυναίκες αρνούνται να εγκατασταθούν στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της δομής.

Εργαζόμενοι στη δομή της Ριτσώνας ισχυρίζονται ότι τα άτομα αυτά είναι υγιή. Βίντεο από το εσωτερικό της δομής δείχνουν ότι οι αιτούντες άσυλο ζουν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο. Είναι αδύνατο να τηρηθούν αποστάσεις, ενώ η απαγόρευση κυκλοφορίας δεν τηρείται από όλους. Και είναι πολύ δύσκολο για τα λίγα άτομα του προσωπικού ασφαλείας να επιβάλουν τους ισχύοντες κανόνες».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA