Λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία φέτος παρά μόνο για τους υποψηφίους των πανελλαδικών» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία φέτος παρά μόνο για τους υποψηφίους των πανελλαδικών» (ΒΙΝΤΕΟ)

Να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία φέτος και το υπόλοιπο της χρονιάς να πραγματοποιηθεί με διδασκαλία από το σπίτι, προτείνει ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας Μάριος Λαζανάς...

«Δεν θεωρώ ασφαλές να ανοίξουν τα σχολεία γιατί τα παιδιά δεν έχουν αντισώματα, δεν έχουν προσβληθεί. Πώς θα βρεθούν τα παιδιά σε μια αίθουσα 30 ατόμων;» ανέφερε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής υγείας του Σωτήρη Τσιόδρα πρόσθεσε ως μόνη εξαίρεση τους μαθητές της τρίτης Λυκείου «που διαβάζουν, έχουν άγχος και ενδεχομένως κρίνεται το μέλλον τους».

Πάντως, ο Μ. Λαζανάς τόνισε πως το θέμα με τα σχολεία είναι το τελευταίο μιας σειράς μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

«Πρέπει να ληφθούν όλα τα άλλα για να δουλέψει η οικονομία. Αλλά για να δουλέψει η οικονομία πρέπει να δούμε τι θα γίνει με τους γονε΄ςι οι οποίοι θα πρέπει να είναι σπίτι για να προσέχουν τα παιδιά», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης εμφανίστηκε υπέρμαχος της καθολικής χρήσης μάσκας την επόμενη ημέρα καθώς όπως τόνισε, όταν θα χαλαρώσουν τα μέτρα και θα επιστρέψει μία κάποιου είδους κανονικότητα, τα μέτρα προφύλαξης του πληθυσμού θα πρέπει να παραμείνουν.

«Την επόμενη ημέρα, ένας ασυμπτωματικός μπορεί να κολλήσει έναν υγιή πολίτη, συνεπώς άποψη μου είναι ότι όλοι προληπτικά θα πρέπει να φορούν μάσκα και για να μην κολλήσουν τον κορωνοϊό και για να προστατεύσουν τους συμπολίτες τους».

Ο Μ. Λαζανάς παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση των μέτρων μετά το τέλος του Απριλίου.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA