Κοινώνησαν κανονικά σε Αθήνα και Κέρκυρα - Αυτόφωρο για Μητροπολίτη και Δήμαρχο μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κοινώνησαν κανονικά σε Αθήνα και Κέρκυρα - Αυτόφωρο για Μητροπολίτη και Δήμαρχο μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά τις εικόνες που δημοσιεύτηκαν την Κυριακή (12-04-2020) σε εκκλησίες της Κέρκυρας και της Αθήνας (στο Κουκάκι) ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας επικοινώνησε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα...

Νωρίτερα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είχε ζητήσει να υπάρξει παρέμβαση του Εισαγγελέα και να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τα περιστατικά, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».

Η Θεία Κοινωνία τελέστηκε κανονικά, ενώ απαγορεύεται, στη Κέρκυρα όπου παραβρέθηκαν και κοινώνησαν η Δήμαρχος του νησιού και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κέρκυρας.

Παράλληλα στην εκκλησία στο Κουκάκι, ο ιερέας κοινώνησε μέχρι και μικρά παιδιά από τη πίσω πόρτα του ναού.

Όπως έγινε γνωστό σχηματίστηκαν δικογραφίες και αναζητούνται στα πλαίσια του αυτοφώρου, ο ιερέας στο Κουκάκι, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος, η Δήμαρχος Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του νησιού.

 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA