Κορονοϊός: Δεκάδες κρούσματα και τρεις νεκροί εως τώρα σε δύο ιδιωτικές κλινικές - Εισαγγελική παρέμβαση για την παραβίαση των μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: Δεκάδες κρούσματα και τρεις νεκροί εως τώρα σε δύο ιδιωτικές κλινικές - Εισαγγελική παρέμβαση για την παραβίαση των μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Συναγερμός έχει σημάνει για δύο ιδιωτικές κλινικές, την «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι και την «Κασταλία» στο Ελληνικό, όπου εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοϊού και τρεις νεκροί εως τώρα από τον ιό...

Συγκεκριμένα, έχουν προκύψε,ι μέχρι στιγμής, τρεις νεκροί και 37 θετικά κρούσματα κορονοϊού, ανάμεσα τους ασθενείς και εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά, τρεις ασθενείς από την ιδιωτική κλινική του Περιστερίου κατέληξαν έχοντας προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Σε εξέλιξη βρίσκεται, την ίδια ώρα, η ιχνηλάτηση και στις δύο ιδιωτικές κλινικές υγείας στην Αττική που εντοπίστηκαν κρούσματα κορονοιού, ενώ έχει διαταχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Όπως γνωστοποιήθηκε, θα αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Δηλώσεις έκανε μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψή του στην κλινική «Ταξιάρχαι» ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως είπε, από τους 226 ασθενείς και προσωπικό που ελέγχθηκαν οι 37 είναι θετικοί στον κορονοϊό. Πιο αναλυτικά μίλησε για 17 εργαζόμενους θετικούς στον κορονοϊό, 17 ασθενείς και τους τρεις ανθρώπους που έχασαν ήδη την ζωή τους.

Την ίδια ώρα, όλους τους φακέλους των ασθενών από τις ιδιωτικές κλινικές έχει ζητήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της διενέργειας της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης που διέταξε χθες ο προϊστάμενός της, Βαγγέλης Ιωαννίδης για την αναζήτηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών των υπευθύνων και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος για ενδεχόμενη παραβίαση των μέτρων προς αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού.

Πάντως παρά την εισαγγελική παρέμβαση και τον συναγερμό που προκλήθηκε η ιδιωτική κλινική του Περιστερίου άνοιξε και το πρωί της Παρασκευής (24-04-2020) για να κάνει αιμοκαθάρσεις στον πρώτο όροφο.
 
ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA