Μηταράκης: «Μέσα στο 2020 οι μετανάστες θα αποχωρήσουν από τα ξενοδοχεία...» | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μηταράκης: «Μέσα στο 2020 οι μετανάστες θα αποχωρήσουν από τα ξενοδοχεία...»

Την κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία προαναγγέλλει ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η εξέλιξη στο Κρανίδι...

Όπως επισήμανε χαρακτηριστικά, αυτό θα γίνει εντός του τρέχοντος έτους. «Μέσα στο 2020 θέλουμε να τα καταργήσουμε όλα αυτά τα ξενοδοχεία. Χρειαζόμαστε μέσα στο καλοκαίρι κάποιες κλίνες για να φιλοξενήσουμε κάποιες ευάλωτες ομάδες. Στόχος είναι η κατάργηση της φιλοξενίας μεταναστών σε ξενοδοχεία», όπως είπε.

Σύμφωνα με το μέλος της κυβέρνησης που μίλησε στον ραδιοσταθμό «Θέμα 104,6», «όλες οι δομές μεταναστών θα είναι κλειστές και ελεγχόμενες. Βάζουμε αυστηρότερους όρους. Η χώρα δεν είναι ανοιχτή για εκείνους που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας. Θα απελαύνονται όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας».

Αναφερόμενος στα κρούσματα κορονοϊού σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, τόνισε ότι «στη χώρα μας φιλοξενούμε 100.000 αιτούντων άσυλο. Σε αυτούς έχουν παρουσιαστεί 200 κρούσματα, είναι όλα στην ηπειρωτική Ελλάδα. Δεν έχουμε κανένα θάνατο. Δεν έχουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που να προήλθε από πρόσφυγες και μετανάστες στην τοπική κοινωνία», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA