Οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση: Για 2 ώρες οι πιστοί στις εκκλησίες και 4 ώρες την Μεγάλη Παρασκευή (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οι πρώτες αντιδράσεις για την απόφαση: Για 2 ώρες οι πιστοί στις εκκλησίες και 4 ώρες την Μεγάλη Παρασκευή (ΒΙΝΤΕΟ)

Παρά τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα και την απαγόρευση που έχει ανακοινωθεί και για τις εκκλησίες, η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο που τις ανοίγει, για λίγες ώρες, καθημερινά τη Μεγάλη Εβδομάδα...

Όπως έγραψε και νωρίτερα το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ), νέα ανακοίνωση με οδηγίες προς τις Μητροπόλεις για τη τέλεση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας, εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, δίνει η Ιερά Σύνοδος.

Στο έγγραφο με χθεσινή ημερομηνία τονίζεται, μεταξύ άλλων, πως οι ακολουθίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών αλλά οι πόρτες των εκκλησιών θα ανοίγουν για τους πιστούς τουλάχιστον δύο ώρες μετά το πέρας των ακολουθιών.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι οι λειτουργίες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών αλλά, όπως τονίζεται οι πιστοί θα μπορούν να εισέλθουν στις εκκλησίες εως τη Μεγάλη Πέμπτη από τις 11:00 έως τη 1:00 το μεσημέρι.

Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή θα μπορούν οι πιστοί να πηγαίνουν από τη 1:00 έως τις 17:00, επειδή οι ιερές ακολουθίες θα τελειώσουν αργότερα, όπως τονίζεται.

Δείτε τι δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (09-04-2020) ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα»:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA