Πώς και πότε θα ανοίξουν επιχειρήσεις και καταστήματα - Όλες οι ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Πώς και πότε θα ανοίξουν επιχειρήσεις και καταστήματα - Όλες οι ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν

Αναλυτικά όλα τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν:

Πλέον η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική από τις 4 Μαϊου σε όλα τα καταστήματα και επιχειρήσεις της χώρας και το πρόστιμο θα είναι 150 ευρώ σε όποιον δεν το τηρεί (δείτε ΕΔΩ τη σχετική ανάρτηση).

4 Μαΐου (1η φάση) επαναλειτουργούν:

- Κομμωτήρια και κουρεία, καταστήματα οπτικών ειδών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, επιχειρήσεις προσωπικής υγιεινής όπως ινστιτούτα αισθητικής, κέντρα μανικιούρ πεντικιούρ, πώλησης φυτών και λιπασμάτων, βιβλιοπωλεία, καταστήματα αθλητικών ειδών καθώς και επιδιόρθωσης ενδυμάτων και υποδημάτων.

Το ωράριο λειτουργίας θα ξεκίνα στις 10:00 πμ ενώ θα είναι επιβεβλημένη η χρήση μάσκας από εργαζόμενους και καταναλωτές, η τήρηση απόστασης 2 μέτρων, καθώς και η χρήση μάσκας και αντισηπτικών.

Για επιχειρήσεις έως 20 τμ επιτρέπεται η παρουσία 4 ατόμων

Για επιχειρήσεις από 21 τμ έως 100 τμ επιτρέπεται η παρουσία 4 ατόμων +1 ανά 10 τμ.

Για επιχειρήσεις από 101 τμ και άνω επιτρέπεται η παρουσία 12 ατόμων συν 1 ανά 15 τ.μ

Αν το κατάστημα έχει ορόφους δεν επιτρέπεται περισσότερο από 1 άτομο ανά 10 τ.μ ενώ η χρήση των ανελκυστήρων επιτρέπεται μόνο με την χρήση του 40% της χωρητικότητας τους.

Ειδικά για τα κομμωτήρια και επιχειρήσεις καλλωπισμού το ωράριο λειτουργίας απελευθερώνεται από τις 7:00 το πρωί έως τις 10:00 το βραδύ για τις καθημερινές και από τις 7:00 το πρωί έως τις 9:00 το βραδύ για το Σαββάτο. Οι καταναλωτές θα μπορούν να λαμβάνουν υπηρεσίες μόνο μετά από ραντεβού, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει καθημερινά να συμπληρώνουν κατάλογο με τα προγραμματισμένα ραντεβού και τις ώρες προσέλευσης των πελατών.

- Τα ΚΤΕΟ θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους μόνο μετά από ραντεβού ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει καθημερινά να τηρούν συμπληρώνουν κατάλογο με τα προγραμματισμένα ραντεβού και τις ώρες προσέλευσης των πελατών.

- Επιτρέπεται επίσης η μετακίνηση παραγώγων μεταξύ των νομών για τις λαϊκές αγορές

11 Μαΐου ( 2η φάση) επαναλειτουργούν:

- όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις εκτός των εμπορικών κέντρων

- στις λαϊκές αγορές θα μπορούν να επανέλθουν και οι πωλητές βιομηχανικών ειδών.

- οι σχολές οδήγησης

- Πρακτορεία του ΟΠΑΠ όχι όμως με καθισμένους πελάτες και τραπεζοκαθίσματα και με τον περιορισμό που ισχύει και για τις άλλες επιχειρήσεις

18 Μαΐου ( 3η φάση) επαναλειτουργούν:

- Ζωολογικά Πάρκα και βοτανικοί κήποι και αρχαιολογικοί χώροι με την τήρηση της απόστασης των 2 μέτρων μεταξύ των επισκεπτών χωρίς λειτουργία των χώρων εστίασης ή την παροχή θεαμάτων.

1 Ιουνίου (4η φάση) επαναλειτουργούν:

- Εμπορικά κέντρα και malls εκτός των χώρων εστίασης που βρίσκονται εντός αυτών

- Όλοι οι χώροι εστίασης (εστιατόρια και καφέ) σε εξωτερικούς χώρους με τραπέζια ή σταντ θα πρέπει να έχουν απόσταση 2 μέτρα μεταξύ τους και 1 άτομο ανά 3 τετραγωνικά μέτρα καταστήματος. Επιτρεπόμενος αριθμός 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Σε επόμενες φάσεις εντός του Ιουνίου (οι ακριβείς ημερομηνίες θα καθοριστούν το επόμενο διάστημα) θα επιτραπεί η λειτουργία και άλλων επιχειρήσεων και συγκεκριμένα:

(5η φάση) επαναλειτουργούν:

- Ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας

- Θερινοί κινηματογράφοι με απόσταση μεταξύ των καθισμάτων στο 1,5 μέτρο και με το 60% των θέσεων πληρότητας τους

(6η φάση) επαναλειτουργούν:

- Πάρκα Αναψυχής και παιδότοποι σε εξωτερικούς χώρους

(7η φάση) επαναλειτουργούν:

- Μικρά καταλύματα και Αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και εσωτερικοί χώροι εστίασης.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα