Σε γυμνάσια και λύκεια: Προαιρετική η χρήση της μάσκας στις τάξεις και λουκέτο στα κυλικεία - Τι ισχύει με τις απουσίες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε γυμνάσια και λύκεια: Προαιρετική η χρήση της μάσκας στις τάξεις και λουκέτο στα κυλικεία - Τι ισχύει με τις απουσίες

Ειδικές οδηγίες ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως για το πως θα πηγαίνουν οι μαθητές στα σχολεία (γυμνάσια και λύκεια), αλλά και για το αν πρέπει να φοράνε μάσκες...

Όπως είπε, η χρήση μάσκας θα είναι προαιρετική τόσο στην τάξη όσο και στα σχολικά λεωφορεία.

Επίσης:

- Στα σχολεία θα υπάρχουν αντισηπτικά, θα γίνεται φυσικός εξαερισμός. Προβλέπεται καθαρισμός 2 φορές την ημέρα.

- Θα προβλεφθούν διαφορετικά διαλείμματα για τους μαθητές.

- Θα απαγορεύεται η λειτουργία των κυλικείων.

- Προ της έναρξης, θα σταλούν στους Διευθυντές των σχολείων οδηγίες του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου, οι οποίες θα γνωστοποιηθούν σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, σχετικά με αναγκαία μέτρα προστασίας.
- Επίσης, θα υπάρχει η δυνατότητα μη προσμετρούμενης απουσίας για μαθητές που έχουν ειδικό λόγο, βάσει δήλωσης γονέα/κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου ευπαθούς ομάδας στο σπίτι όπως έχει οριστεί από την Επιτροπή, ή περίπτωση ατόμου που νοσεί.

Για όσους έχουν ειδικό λόγο απουσίας από το σχολείο θα προβλέπεται ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος μέσω τηλεκπαίδευσης.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν σταδιακά, σε δύο φάσεις. Στις 11 Μαΐου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές της Γ' Λυκείου και στις 18 Μαΐου θα επιστρέψουν στις αίθουσες οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου, και του Γυμνασίου.

Παράλληλα, το διδακτικό έτος θα επεκταθεί στα γυμνάσια και τα λύκεια μέχρι τις 12 Ιουνίου. Όσο για τη νέα σχολική χρονιά, 2020-21, θα αρχίσει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Όσο για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία παρατάθηκε η αναστολή λειτουργίας τους. 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA