Σταγόνα στον ωκεανό...: Μόλις 48.798 άνθρωποι έχουν ελεγχθεί εως τωρα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σταγόνα στον ωκεανό...: Μόλις 48.798 άνθρωποι έχουν ελεγχθεί εως τωρα για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

Κατά την επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας που πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τρίτη (14-04-2020), ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει συνολικά 48.798 τεστ για τον κορονοϊό στην Ελλάδα...

Από αυτά έχουν βγει τα 2.170 επιβεβαιωμένα κρούσματα που έχουν ανακοινωθεί, τα οποία, όπως αποδεικνύεται, όχι μόνο δεν είναι πραγματικά, αλλά αποτελούν ...μία σταγόνα στον ωκεανό.

Όσο δεν γίνεται ο μαζικός έλεγχος εκατομμυρίων πολιτών (τα λεγόμενα μαζικά τεστ) βρισκόμαστε σε «θολά νερά» ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων, όσο καλά και να τα έχει πάει η κυβέρνηση με την άμεση επιβολή των περιοριστικών μέτρων που απέτρεψαν τη διασπορά του ιού.

Όταν σε μία χώρα εκατομμυρίων κατοίκων έχουν ελεγχθεί μόλις 48.798 άνθρωποι, τα λόγια στη συνέχεια είναι περιττά και δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να αντιληφθείς πόσα πραγματικά κρούσματα μπορεί να έχει η Ελλάδα.

«Τεστ, τεστ, τεστ»...

Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε το μέλος της Διαρκούς Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος σε πρόσφατη συνέντευξη του.

«Οι προϋποθέσεις εκείνες που θα κάνουν δυνατή τη σταδιακή απεμπλοκή του lockdown είναι να γίνονται τυχαία ή και μαζικά τεστ στην κοινότητα ώστε να δούμε πόσο ποσοστό του πληθυσμού έχει μολυνθεί και πόσο από ένα σημείο και μετά έχει αναπτύξει αντισώματα. Εάν δεν πάρουν οι κυβερνήσεις - και η δική μας η κυβέρνηση - μέτρα, ώστε με τη σταδιακή απεμπλοκή να ξέρουμε ποια είναι η κατάσταση από επιδημιολογική άποψη στην κοινότητα, μπορεί να βρεθούμε σε φαινόμενα που ό,τι πετύχαμε με το lockdown να το βρούμε μπροστά μας σε έναν ύστερο χρόνο. Εάν δεν υπάρχει ανοσία στην κοινότητα, μπορεί, αν αφήσουμε τα πράγματα ελεύθερα και δεν κάνουμε τεστ και δεν έχουμε ετοιμάσει και το σύστημα υγείας ώστε να δεχθεί μεγαλύτερο φόρτο ασθενών, να βρεθούμε μπροστά στο ίδιο πρόβλημα», ανέφερε.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA