Κορονοϊός: Η Ελλάδα προτελευταία στα τεστ σε όλη την Ευρώπη - Περνάει μόνο τη Βουλγαρία! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Κορονοϊός: Η Ελλάδα προτελευταία στα τεστ σε όλη την Ευρώπη - Περνάει μόνο τη Βουλγαρία! (ΦΩΤΟ)

Απογοητευτική είναι η εικόνα της Ελλάδας στον γενικό κατάλογο για τα τεστ που έχουν διενεργηθεί στις χώρες της Ευρώπης όσον αφορά την πανδημία κατά του κορονοϊού...

Το αίτημα για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ έχει τεθεί επανειλημμένα με την κυβέρνηση, η οποία τις τελευταίες μέρες δείχνει να έχει δώσει βαρύτητα σε αυτό το σημαντικό κομμάτι.

Ο τρόπος διενέργειας των τεστ δεν απεικονίζεται στο σχεδιάγραμμα αλλά όπως βλέπουμε στην κορυφή της κατάταξης για τον μήνα Απρίλιο, με τα περισσότερα τεστ βρίσκεται η Ισλανδία (131,82 ανά 1000 κατοίκους) και ακολουθούν:

Λουξεμβούργο που αποφάσισε να γίνουν σε όνο τον πληθυσμό) και:

Εσθονία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ιρλανδία, Λετονία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Δανία, Τσεχία, Ρωσία, Βέλγιο, Φινλανδία, Σλοβακία, Ολλανδία, Σουηδία, Γαλλία, Κροατία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία, Ρουμανία, Ουγγαρία.

Αντίθετα η χώρα μας βρίσκεται προ τελευταία με 5,53 τεστ ανά 1000 κατοίκους και η Βουλγαρία στην τελευταία θέση με 3,89. 

Τα επίσημα στοιχεία ήταν εως 24 Απριλίου 2020.

Το ερώτημα που πάντα τίθεται ωστόσο είναι πως μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια την εικόνα του ιού σε μια χώρα, αν δεν έχουν γίνει τεστ σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού…

Η τάση ωστόσο στις ευρωπαϊκές χώρες είναι η αύξηση των διαγνωστικών τεστ, κάτι το οποίο προφανώς είναι επιτακτικό τώρα στη σταδιακή άρση των μέτρων και ενδεχομένως και των εσωτερικών, εντός της Ευρώπης, μετακινήσεων. 

Ο σχετικός πίνακας:

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα