Μαντούδι: «Κλείνει το εργοστάσιο λευκόλιθου», λέει ο δήμαρχος - Τι απαντά η εταιρεία! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μαντούδι: «Κλείνει το εργοστάσιο λευκόλιθου», λέει ο δήμαρχος - Τι απαντά η εταιρεία!

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας, Γιώργο Τσαπουρνιώτη, υπήρξε γνωστοποίηση από την ΓΕΚ-Τέρνα ότι θα κλείσει το εργοστάσιο λευκόλιθου που λειτουργεί στην περιοχή...

Η αιφνιδιαστική απόφαση της εταιρείας οδηγεί στις ανεργία 159 εργαζόμενους στο εργοστάσιο και 120 εργολαβικούς εργαζόμενους, δηλαδή, συνολικά 279 ανθρώπους.

Σύμφωνα πάντα με το δήμαρχο, εκπρόσωπος της ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ που ενημέρωσε τη δημοτική Αρχή για την απόφαση του «λουκέτου», επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα και δυσκολίες που προκαλεί και η κρίση του κορονοϊού.

Στην περιοχή, όπως είναι λογικό, επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και ο δήμαρχος έχει συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο έδωσε μια ανάσα στην περιοχή, η οποία χτυπήθηκε ανελέητα από την αποβιομηχάνιση και την ανεργία τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η ανακοίνωση της εταιρείας που εστάλη στο EviaZoom.gr:

«Η εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΛΕΥΚΟΛΙΘΟΙ ανακοινώνει ότι τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου εργαζομένων, που θα συμβάλει υπό τις παρούσες συνθήκες στη διασφάλιση της βιωσιμότητας της εταιρείας.
 
Η δραστηριότητα της εταιρείας ως γνωστόν βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά σε εξαγωγές, οι οποίες επηρεάζονται σημαντικά εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και των πρωτόγνωρων συνθηκών που προκλήθηκαν διεθνώς λόγω της πανδημίας covid- 19.
 
Μέλημά μας παραμένει η διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της εταιρείας, με διατήρηση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων εργασίας και με στόχο την επιστροφή της παραγωγής και συνακόλουθα της απασχόλησης στα επίπεδα της δυναμικότητας της, όταν οι διεθνείς συνθήκες το επιτρέψουν».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA