Βόρεια Εύβοια: Καταγγελίες πολιτών για συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από ψεκασμό! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Βόρεια Εύβοια: Καταγγελίες πολιτών για συμπτώματα δηλητηρίασης μετά από ψεκασμό!

Πολύ σοβαρές ανησυχίες για τη δημόσια υγεία χιλιάδων κατοίκων αλλά και του ζωϊκού βασιλείου της περιοχής της Βόρειας Εύβοιας, προκαλούν οι σοβαρές καταγγελίες...

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στο αθηναϊκό in.gr, τις τελευταίες ημέρες καταγράφονται περιστατικά δηλητηριάσεων πολιτών αλλά και ζώων. Περιστατικά που κάποιοι θα συνδέουν με ένα ευρύ πρόγραμμα ψεκασμών δημοτικών χώρων που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο καιρό.

Τέσσερα άτομα πήγαν την Τετάρτη (06-05-2020) στο Κέντρο Υγείας της Ισταίας με συμπτώματα δηλητηρίασης και τους παρασχέθηκε βοήθεια. Όμως, σήμερα Πέμπτη ένα από τα τρία άτομα και συγκεκριμένα μία γυναίκα πήγε ξανά στο Κέντρο Υγείας καθώς δεν αισθανόταν καθόλου καλά και της έγινε σύσταση να μεταβεί στο νοσοκομείο για καλύτερη νοσηλεία.

Επίσης, βρέθηκαν νεκρά ζώα με βοσκούς της περιοχής να σπεύδουν στο δήμο και να ζητούν αποζημιώσεις.

Ωστόσο, το βασικότερο είναι ότι έχει προκληθεί αναταραχή στην περιοχή καθώς κανείς δε γνωρίζει ποια μέρη έχουν ψεκαστεί αλλά και τα φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τους ψεκασμούς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση θα πάει και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να διενεργηθούν έλεγχοι.
 
Η καταγγελία από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»

«Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ» κατήγγειλε την εγκληματική αμέλεια των υπευθύνων του Δήμου Ιστιαίας, η οποία έστειλε 4 εργαζόμενους στο Νοσοκομείο με δηλητηρίαση από επικίνδυνο ζιζανιοκτόνο για αγριόχορτα.

Οι συνάδελφοί μας, εργάτες στην ειδικότητα, με συμβάσεις στο Δήμο Ιστιαίας, έλαβαν την εντολή να καθαρίσουν δίχως τη λήψη κατάλληλων μέτρων προστασίας, παρτέρια τα οποία είχαν ψεκαστεί την προηγούμενη ημέρα με δηλητήριο που θα ξέραινε άγρια χόρτα.

Καλούμε την αρμόδια υπηρεσία του ΚΕΠΕΚ Χαλκίδας, όπως και τις αστυνομικές αρχές να διενεργήσουν άμεσα τους απαιτούμενους ελέγχους και να προβούν σε όλες τις ενέργειες για την απόδοση ευθυνών και κυρώσεων. Η ζωή των εργαζομένων είναι σημαντική για να την βάζουν κάποιοι στην ίδια ζυγαριά με… αγριόχορτα».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα