Τι ανακοινώθηκε για παραστάσεις και συναυλίες το καλοκαίρι - Με μάσκες θεατές και καλλιτέχνες (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
ΕΛΟΠΥ

Τι ανακοινώθηκε για παραστάσεις και συναυλίες το καλοκαίρι - Με μάσκες θεατές και καλλιτέχνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια πρώτη εικόνα για το άμεσο μέλλον των συναυλιών και των καλοκαιρινών φεστιβάλ έδωσε η Υπουργός Πολιτισμού, αφήνοντας, ωστόσο, αρκετά θολά σημεία και παραπέμποντας σε μελλοντικές ανακοινώσεις...

Σύμφωνα με τις σημερινές ανακοινώσεις οι συναυλίες ξεκινούν από τις 15 Ιουλίου και μόνο σε ανοιχτούς χώρους, ενώ θα τηρούνται αυστηρά πρωτόκολλα όπως αποστάσεις ανάμεσα στους θεατές (καθιστούς ή όρθιους), πληρότητα έως 40% στον εκάστοτε χώρο, μάσκες και γάντια για κοινό και καλλιτέχνες και άλλα, τα οποία αναμένεται να αποσαφηνιστούν τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα η Υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε πρόγραμμα voucher για εκείνους που έχουν αγοράσει ήδη εισιτήρια για συναυλίες και φεστιβάλ που αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν. Οι κάτοχοι των εισιτηρίων, δηλαδή, θα μπορούν μέσα στο επόμενο 18μηνο να τα χρησιμοποιήσουν ώστε να παρακολουθήσουν κάποια άλλη συναυλία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων η Λίνα Μενδώνη δήλωσε μεταξύ άλλων:
 
Σε όλες τις εκδηλώσεις θα πρέπει να τηρηθούν τα πρωτόκολλα και οι οδηγίες που θα στείλει το υπουργείο Πολιτισμού.
 
Σε μη κρατικά φεστιβάλ έγκειται στον κάθε διοργανωτή να αξιολογήσει το κατά πόσο θα είναι σε θέση να το πραγματοποιήσει. Εμείς μπορούμε να δώσουμε μόνο κατευθύνσεις.
 
Ο τρόπος προσέλευσης και εξόδου θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης θα καθοριστούν και οι θέσεις που θα πρέπει να είναι ο κάθε καθήμενος ή όρθιος. 

Θα χρειαστεί επιπλέον ταξιθεσία, επιπλέον προσωπικό ασφάλειας και φύλαξης του κάθε χώρου.
 
Η ίδια η αγορά θα αυτορυθμιστεί.

Επίσης, αναφέρθηκε ότι οι αρχαιολογικοί χώροι θα ανοίξουν στις 18 Μαΐου, τα θερινά σινεμά μπορούν να ανοίξουν από 1η Ιουνίου και τα μουσεία στις 15 Ιουνίου.

ΒΙΝΤΕΟ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα