6 τόνοι χασίς και εκατομμύρια χάπια σε πλοίο - Αθώοι λόγω αμφιβολιών και οι 10 κρατούμενοι μαζί με τον καπετάνιο | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

6 τόνοι χασίς και εκατομμύρια χάπια σε πλοίο - Αθώοι λόγω αμφιβολιών και οι 10 κρατούμενοι μαζί με τον καπετάνιο

Αθώοι κρίθηκαν οι 10 αλλοδαποί ναυτικοί όπως και ο καπετάνιος του πλοίου «ΝΟΚΑ», μέσα στο οποίο είχαν εντοπιστεί τον Δεκέμβριο του 2018, ανοιχτά της Κρήτης, περίπου 6 τόνοι χασίς σε μορφή σοκολάτας και περισσότερα από 3 εκατομμύρια χάπια Captagon που είναι γνωστά ως «χάπια των τζιχαντιστών»...

Το δικαστήριο ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (01-06-2020) και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκρινε αθώους, λόγω αμφιβολιών και τους 11 άνδρες - μέλη του πληρώματος του πλοίου, καθώς όπως αναφέρθηκε στην απόφαση, τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο δεν αποδείχθηκαν επαρκή για το ότι το πλήρωμα γνώριζε για τις τεράστιες ποσότητες ναρκωτικών του φορτηγού πλοίου.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Εισαγγελέας είχε διαφορετική άποψη μόνο για τον καπετάνιο και είχε ζητήσει νωρίτερα την ενοχή του, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την Έδρα.

Πρόκειται για 10 Σύριους και έναν Ινδό, οι οποίοι αθωώθηκαν λόγω αμφιβολιών και αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.

To πλοίο είχε εντοπιστεί τον Δεκέμβριο του 2018 μετά από πληροφορίες ότι είχε φορτωμένο παράνομο φορτίο και μετά από εξονυχιστικούς ελέγχους βρέθηκαν κρυμμένα σε κρύπτες 6 τόνοι χασίς σε μορφή σοκολάτας καθώς και 3.127.360 χάπια Captagon που είναι γνωστά ως «χάπια των τζιχαντιστών». Η συνολική αξία των ναρκωτικών ξεπερνούσε τα 100 εκ. ευρώ, μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχει κατάσχει το Λιμενικό.

Ο διπλός πάτος που είχαν χτιστεί τα ναρκωτικά στα εμπορευματοκιβώτια σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ανάμεσα στις συσκευασίες υπήρχε καφές, μπαχαρικά και πριονίδια κατέστησαν εξαιρετικά δυσχερές το ερευνητικό έργο των εξειδικευμένων υπηρεσιακών κλιμακίων, ενώ λόγω του τρόπου που τα ναρκωτικά ήταν τοποθετημένα στην κρύπτη, η διαδικασία εντοπισμού και ανάκτησης αυτών ήταν πολύ επίπονη και χρονοβόρα.

Πληροφορίες: neakriti.gr

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA