Αφράτι: Μαζική συνάντηση για την άρδευση του ποταμού Λήλαντα - Λίγοι με μάσκες και συνωστισμός (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Αφράτι: Μαζική συνάντηση για την άρδευση του ποταμού Λήλαντα - Λίγοι με μάσκες και συνωστισμός (ΦΩΤΟ)

Ορισμένοι φορούσαν μάσκες για τα μάτια του κόσμου και οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου δεν τηρήθηκαν όπως ορίζει η υπουργική απόφαση για τα υποχρεωτικά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού με επιβολή προστίμου 150 ευρώ...
 
Τη σύμβαση για το έργο «Κατασκευή έργων άμεσης αποκατάστασης αρδευτικού καναλιού Καλαποδίου ποταμού Λήλαντα Ν. Eυβοίας», προϋπολογισμού 2.560.000 € υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός.
 

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, μαζεύτηκαν όλοι μαζί το πρωί της Δευτέρας (01-06-2020), στη γέφυρα του Αφρατίου, όπου παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών, Περιφερειακών Συμβούλων, της Δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, δημοτικών συμβούλων και εκπροσώπων των τοπικών κοινοτήτων καθώς και του Δημάρχου Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργου Ψαθά, έγινε ενημέρωση από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη και τον ανάδοχο για τα χαρακτηριστικά του έργου.
 

Στόχος του έργου είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας του αρδευτικού συστήματος και ειδικότερα αντιμετώπιση των προβληματικών καταστάσεων και συνθηκών, που οδήγησαν στην καταστροφή των έργων εισόδου και εξόδου του υδραύλακα και της διάβασης της κοίτης μέχρι το σημείο σύνδεσης με το αρδευτικό δίκτυο.

Ταυτόχρονα, στοχεύεται ο περιορισμός και η αποφυγή των πλημμυρικών φαινομένων με ανάσχεση της πλημμυρικής ροής, μέσα από τα κατάλληλα αντιπλημμυρικά έργα και τοπικά έργα διευθέτησης και διαχείρισης της ροής.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

 

• κατασκευή εισόδου για υδροληψία της απαιτούμενης παροχής υδάτων για το υφιστάμενο αρδευτικό κανάλι.
 

• κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στη θέση των έργων εισόδου και για ικανό μήκος ανάντη και κατάντη αυτών.
 

• κατασκευή διάσχισης του ποταμού Λήλαντα από το κανάλι, για τη σύνδεση με το υφιστάμενο αρδευτικό δίκτυο.
 

• κατασκευή έργων προστασίας της κοίτης στη θέση των έργων εξόδου - διάσχισης του ποταμού Λήλαντα και για ικανό μήκος ανάντη και κατάντη αυτών.

Με το πέρας της επίσκεψης στην περιοχή, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Το ιστορικό Ληλάντιο πεδίο των 30.000 στρεμμάτων είναι από τους πιο εύφορους κάμπους της Ελλάδας και όχι μόνο. Δουλέψαμε πολύ για τις μελέτες, τις εγκρίσεις και τη χρηματοδότηση και σήμερα ξεκινάμε το έργο αποκατάστασης της αρδευτικής διάταξης, στο γνωστό «Καλαπόδι». Σύντομα το Ληλάντιο θα ποτιστεί. Με το στρατηγικό αυτό έργο, δίνουμε μια γενναία ώθηση στην αγροτική παραγωγή της Περιφέρειάς μας και μια σοβαρή ανάσα στους αγρότες μας.»

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA