Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις γιατρών στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, Γιώτα Πούλου, Ιωάννης Σαρακιώτης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης επισήμαναν στην ερώτησή τους προς τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας:

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκηρύξει τον Ιανουάριο του 2019 τρεις μόνιμες θέσεις ιατρών στο ΚΥ Ιστιαίας, ενός καρδιολόγου, ενός χειρουργού και ενός νεφρολόγου. Από αυτές τις τρεις θέσεις έχει μέχρι σήμερα γίνει μόνο η πρόσληψη του χειρούργου, καθώς για τη θέση του νεφρολόγου δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον, ενώ για τη θέση του καρδιολόγου οι διαδικασίες πρόσληψης καθυστερούν αδικαιολόγητα, παρά τις υγειονομικές ιδιαιτερότητες της περιοχής και τις αυξημένες ανάγκες στελέχωσης του συστήματος υγείας εν μέσω των διάφορων φάσεων της πανδημίας.

Το Κέντρο Υγείας, εν μέσω πανδημίας, όταν δηλαδή διεκόπη η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την ηπειρωτική Ελλάδα και μετετράπη σε πολύωρη ταλαιπωρία η ανάγκη μετακίνησης ενός κατοίκου σε περίπτωση σοβαρού ιατρικού συμβάντος ή κρούσματος, έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης του αστικού ιστού και της υπαίθρου, σε μία γεωγραφικά δύσβατη περιοχή όπως η Βόρεια Εύβοια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, παρά την αποδοχή του διορισμού της από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2020, η διοριστέα καρδιολόγος, τέσσερις μήνες μετά, δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.

 

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό ενημέρωση σχετικά με:
 

Το πότε θα αναλάβει υπηρεσία η καρδιολόγος στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και το πού οφείλεται η πολύμηνη καθυστέρηση.
 
Εάν προτίθεται να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την υλικοτεχνική υποστήριξη του καρδιολογικού ιατρείου του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας.
 
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την περαιτέρω ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Ιστιαίας με υλικοτεχνική υποδομή και ανθρώπινο δυναμικό σε μόνιμη βάση».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA