Κορονοϊός: Διατάχθηκε δικαστική έρευνα για την κοσμοσυρροή στη φιέστα του Ολυμπιακού | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: Διατάχθηκε δικαστική έρευνα για την κοσμοσυρροή στη φιέστα του Ολυμπιακού

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά, Κατερίνα Δημητριάδη, έδωσε παραγγελία για διενέργεια δικαστικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες για τη μη τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού στη φιέστα του Ολυμπιακού όπου επικράτησε κοσμοσυρροή, παρά την έκκληση και του ίδιου του Βαγγέλη Μαρινάκη προς τους ασυγκράτητους οπαδούς των «ερυθρολεύκων»...
 
Δεν θα μπορούσε να κάνει και διαφορετικά η Eισαγγελέας καθώς από τον περασμένο Μάρτιο, με εγκύκλιο του, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας είχε ζητήσει από τους Εισαγγελείς όλης της χώρας, να παρεμβαίνουν άμεσα και να σχηματίζουν δικογραφίες, εναντίον όσων παραβαίνουν τα μέτρα, κατά της διάδοσης του κορωνοϊού.

Έτσι, η παρέμβαση της Κ. Δημητριάδη ήταν μονόδρομος και αναμένεται το αποτέλεσμα της δικαστικής έρευνας.

Για να δούμε αν και άλλοι Εισαγγελείς σε άλλες πόλεις θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα κάνουν αυτό που ζήτησε ο κ. Πλιώτας...

Για την ιστορία, ο νέος Ποινικός Κωδικας προβλέπει:

 

«Νέος ΠΚ άρθρο 285.- Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. 

1. Όποιος παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει ο νόμος ή η αρμόδια αρχή για να αποτραπεί η εισβολή ή η διάδοση μιας μεταδοτικής ασθένειας τιμωρείται: α) με φυλάκιση έως τρία έτη ή χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κοινός κίνδυνος για ζώα, β) με φυλάκιση και χρηματική ποινή αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων. 

2. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί η ασθένεια σε ζώα, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή, και αν είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί σε άνθρωπο, επιβάλλεται κάθειρξη έως δέκα έτη. 

3. Αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο άλλου επιβάλλεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών και αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλει ισόβια κάθειρξη. 

4. Όποιος στις περιπτώσεις της παραγράφου 1 παραβιάζει τα μέτρα από αμέλεια, τιμωρείται: α) στην περίπτωση του στοιχείου α' με χρηματική ποινή ή παροχή κοινωφελούς εργασίας και β) στην περίπτωση του στοιχείου β' με φυλάκιση έως δύο έτη ή χρηματική ποινή».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA