Βοηθός του Τσιόδρα στο STAR για το βίντεο του EviaZoom.gr: «Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα όσα είδαμε στη Χαλκίδα» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βοηθός του Τσιόδρα στο STAR για το βίντεο του EviaZoom.gr: «Ιδιαίτερα ανησυχητικά τα όσα είδαμε στη Χαλκίδα» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πρώτα θέματα των κεντρικών δελτίων ειδήσεων όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας μεταδόθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του EviaZoom.gr με το βίντεο από τον εορτασμό της Πολιούχου της Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής, όπου καταγράφηκε έντονος συνωστισμός ειδικά κατά την περιφορά της Εικόνας, όπου σχεδόν κανένας δεν φορούσε έστω μάσκα προστασίας...

Παράλληλα, τα πλάνα που κατέγραψε το EviaZoom.gr, σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Channel με τον Γιώργο Κολοβάτσιο, ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος είναι μέλος της επιστημονικής ομάδας του Σωτήρη Τσιόδρα και ένας από τους βοηθούς του.
 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Όπως ανέφερε μετά από ερώτηση του παρουσιαστή:

«Αυτές οι εικόνες είναι ιδιαίτερα προβληματικές και δεν βοηθάνε, και κυρίως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές διότι βλέπουμε άτομα μεγάλης ηλικίας, άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, και θα έπρεπε να έχουν αυξημένη προσοχή. Το παρήγορο είναι ότι είναι ανοιχτός χώρος, αυτό που βλέπω εγώ αυτή τη στιγμή, οπότε η πιθανότητα μετάδοσης είναι μόνο από άτομα που βρίσκονται ακριβώς δίπλα μας. 

Δεν μπορεί ένα άτομο που βρίσκεται ας πούμε πίσω στη περιφορά να κολλήσει ένα άτομο που είναι μπροστά, ενώ αν ήταν κλειστός ο χώρος αυτό μπορεί να γίνει λόγω της διασποράς των σταγονιδίων που μαζεύονται σε ένα κλειστό χώρο. Όπως και να 'χει η μάσκα σε αυτές τις καταστάσεις είναι απαραίτητη».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA