Μητσοτάκης από το Ελληνικό: «Πάνω από 80.000 οι θέσεις εργασίας» - Διθύραμβοι και από τα ξένα ΜΜΕ για την μεγάλη επένδυση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μητσοτάκης από το Ελληνικό: «Πάνω από 80.000 οι θέσεις εργασίας» - Διθύραμβοι και από τα ξένα ΜΜΕ για την μεγάλη επένδυση (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Ελληνικό βρέθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (03-07-2020) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη τελετή έναρξης των πρόδρομων εργασιών για τη μετατροπή του πρώην αεροδρομίου σε μητροπολιτικό πάρκο, το μεγαλύτερο της Μεσογείου...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το εργοτάξιο του Ελληνικού, φορώντας ειδικό κίτρινο γιλέκο, στην ομιλία του τόνισε πως με την έναρξη των εργασιών «ουσιαστικά τραβάμε μια διαχωριστική γραμμή με το παρελθόν» και πρόσθεσε ότι «ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης».

«Βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό»

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, μια συμβολική μέρα. Γκρεμίζοντας τα παλιά άχρηστα κτίρια του παλιού αεροδρομίου βάζουμε τα θεμέλια για το νέο Ελληνικό. Ένα από τα μεγαλύτερα, ίσως το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο, θα δημιουργηθεί σε αυτόν τον -για 19 χρόνια εγκαταλελειμμένο- χώρο», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή έναρξης εργασιών της εμβληματικής επένδυσης στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το Ελληνικό στην πλήρη του λειτουργία θα δημιουργήσει πάνω από 80.000 θέσεις εργασίας ενώ μόνο 10.000 θέσεις θα δημιουργηθούν μόνο κατά την φάση της κατασκευής.

Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική, συμβολική μέρα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για ίσως ένα από τα μεγαλύτερα έργα στην Μεσόγειο. Όπως εξήγησε το Ελληνικό θα αποτελέσει το μεγαλύτερο παράκτιο πάρκο της Μεσογείου, με συνολική έκταση 2.5 χιλιάδων στρεμμάτων.

 
Τον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση της εκκίνησης των εργασιών στο Ελληνικό, επένδυση η οποία προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ΜΜΕ παγκοσμίως


Δείτε τι αναφέρουν:
 

Reuters: Τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό

«Η Ελλάδα ξεκίνησε τις εργασίες την Παρασκευή για ένα έργο ακινήτων που θα μετατρέψει ένα αχρησιμοποίητο αεροδρόμιο στις ακτές της Αθήνας σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Ευρώπης, τρεις φορές το μέγεθος του Μονακό».

Με αυτό τον τρόπο το Reuters περιέγραψε την έναρξη των έργων που εγκαινιάστηκαν παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Bloomberg: Επένδυση σε έκταση δύο φορές όσο το Central Park

«Η Ελλάδα στοιχηματίζει στην ανάκαμψη από την πανδημία με ένα έργο 9 δισ δολαρίων που ξεκίνησε μετά από μεγάλες καθυστερήσεις» γράφει το Bloomberg.
«Η Ελλάδα ξεκίνησε επιτέλους το έργο στο Ελληνικό που προβλέπει ανάπτυξη σε μια έκταση διπλάσια από το Central Park της Νέας Υόρκης. Τίποτα δεν ήταν εύκολο. Το έργο, στο πρώην αεροδρόμιο της Αθήνας ξεκίνησε μετά από χρόνια γραφειοκρατικών καθυστερήσεων, αμφιλεγόμενων αρχαιολογικών αποφάσεων, τοπικές διαμαρτυρίες και περιβαλλοντικές ανησυχίες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

ΑΒC: Το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο

Το ABC σε θέμα με τίτλο Ελλάδα:
«Ξεκινούν οι εργασίες στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο" αναφέρει το χρονικό της μεγάλης επένδυσης αναμεταδίδοντας το τηλεγράφημα του Associated Press. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε την έναρξη των εργασιών ως σημαντικό βήμα στην υλοποίηση αυτού που περιέγραψε ως πιθανώς το μεγαλύτερο έργο στη Μεσόγειο».

ΒΙΝΤΕΟ


Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA