Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για ακόμη 4 θανάτους ασθενών - Διεύρυνση του κατηγορητηρίου και σε βάρος γιατρών ζητούν τα θύματα | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για ακόμη 4 θανάτους ασθενών - Διεύρυνση του κατηγορητηρίου και σε βάρος γιατρών ζητούν τα θύματα

Συμπληρωματική δικογραφία στον Ανακριτή Αθηνών που έχει αναλάβει την υπόθεση του απατεώνα ψευτογιατρού, Νίκου Κοντοστάθη υποβλήθηκε το πρωί της Τρίτης (28-07-2020)...

Σε αυτήν αναφέρονται τέσσερις θάνατοι, οι οποίοι αποδίδονται στους χειρισμούς του:

- Γυναίκα με καρκίνο στο μαστό από τον Βόλο

- Γυναίκα με καρκίνο στο μαστό από Αττική

- Άντρας με καρκίνο στον πνεύμονα από Αττική

- Άντρας με καρκίνο στον όρχη, ο οποίος βάσει βιβλιογραφίας είχε ποσοστό ίασης 95 τοις εκατό.

Μαζί με τους θανάτους που είχαν συμπεριλάβει στην πρώτη δικογραφία με τη σύλληψή του, μιλάμε πλέον για 7 θανάτους.

Ανοίγουν τραπεζικές θυρίδες

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ» οι αρχές έχουν εστιάσει σε δύο τραπεζικές θυρίδες που φαίνεται πως ανήκουν στον 47χρονο ψευτογιατρό.

Σύμφωνα με πηγές των αρμοδίων υπηρεσιών τα έσοδά του τα τελευταία χρόνια πιθανόν υπερβαίνουν τα 700.000 ευρώ.

Σε αυτές τις θυρίδες υπολογίζεται ότι ίσως κρύβεται μέρος του ποσού που αναζητούσαν οι αστυνομικοί σε διαμερίσματα - κρησφύγετα του ψευτογιατρού.

Χρησιμοποιούσε Offshore

Επίσης, φαίνεται πως έχουν εντοπισθεί τα «ίχνη» Offshore εταιρείας που έχει χρησιμοποιήσει ο Κοντοστάθης με τη βοήθεια άλλου ιδιώτη που κινείται μεταξύ ΗΠΑ κι Ελλάδος και έχει μεταφέρει μεγάλα χρηματικά ποσά σε Λιχτενστάιν και ΗΠΑ.

Διεύρυνση του κατηγορητηρίου ζητούν θύματα του ψευτογιατρού

Μηνυτήρια αναφορά, με την οποία θα ζητά όχι μόνο να διευρυνθεί το κατηγορητήριο του λεγόμενου ψευτογιατρού, αλλά και να εξεταστεί ο ρόλος, που είχαν πραγματικοί γιατροί, αναμένεται να υποβάλει ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας, που εκπροσωπεί τρεις οικογένειες, οι οποίες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα τού 47χρονου.

«Κι όταν τον επισκέπτοντο στο μοναστήρι στον Βόλο, πίστευαν ότι ήταν ένας "καλός Σαμαρείτης" που δεν θα τους εξοντώσει οικονομικά και θα τους προσφέρει υπηρεσίες, όταν τον επισκέπτοντο στην κεντρική κλινική αυτή, στο κέντρο της Αθήνας, τον συναντούσαν μαζί με άλλους γιατρούς, τον συναντούσαν σε γραφεία, που έδειχνε ότι είχε πρόσβαση στην κλινική την ίδια και έτσι επείθοντο», δήλωσε ο Α. Κούγιας.

Υπενθυμίζεται ότι ένα από τα θύματα που εκπροσωπεί ο Αλέξης Κούγιας, άνδρας ηλικίας 47 ετών, είναι ο ασθενής που έχει καταγγείλει επίσημα ότι στο χειρουργείο - μαρτύριο που υποβλήθηκε και έμεινε ανάπηρος κατά 92%, συμμετείχε εκτός του ψευτογιατρού και ο Ευβοιώτης γιατρός, πρώην βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA