Στερεά Ελλάδα: Ελεύθερος αφέθηκε ο Υποδιοικητής Αστυνομικού Τμήματος για τις απάτες με τις πιστωτικές κάρτες | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στερεά Ελλάδα: Ελεύθερος αφέθηκε ο Υποδιοικητής Αστυνομικού Τμήματος για τις απάτες με τις πιστωτικές κάρτες

Με συνήγορο τον Αλέξη Κούγια αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο το μεσημέρι της Τρίτης (21-07-2020) αμέσως μετά την απολογία του ενώπιον της Β’ Ειδικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης και με τη σύμφωνη γνώμη του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο αστυνομικός από την Φθιώτιδα που έχει μάλιστα τον Βαθμό του Υποδιοικητή στο Αστυνομικό Τμήμα Στυλίδας στη Στερεά Ελλάδα...

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός είχε συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, μαζί με έναν άλλο αστυνομικό και άλλα τρία άτομα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών που αφορούσαν πιστωτικές κάρτες και τραπεζικούς λογαριασμούς με κέρδος άνω των 300.000 ευρώ.
 
Συγκεκριμένα το κατηγορητήριο ανέφερε ότι αγόραζαν, μέσω ιστοσελίδων του Διαδικτύου, «χακαρισμένους» κωδικούς PIN από ΙΒΑΝ τραπεζικών λογαριασμών που ανήκαν σε ιδιώτες.

Στη συνέχεια, με τους συγκεκριμένους κωδικούς προέβαιναν είτε οι ίδιοι είτε άλλα πρόσωπα σε διαδικτυακές αγορές ή πλήρωναν λογαριασμούς υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, όπως για παράδειγμα ΔΕΗ, ακόμη και λογαριασμούς της Εφορίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, το κύκλωμα εισέπραττε «μίζα» που κυμαινόταν από 30 έως 40% για κάθε διαδικτυακή συναλλαγή. Οι επωφελούμενοι, σύμφωνα με την δικογραφία, φαίνεται πως ξεπερνούν τους 100.

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε στις αρχές του 2019 κατόπιν εγκλήσεων που υπέβαλαν ιδιώτες-θύματα αλλά και ένα τραπεζικό ίδρυμα. 
 
Πάντως ο δικηγόρος του ελεύθερου πλέον Υποδιοικητή, Αλέξης Κούγιας τονίζει ότι υπέβαλε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας και ζήτησε την ακυρότητα της ποινικής δίωξης. Το αίτημα έγινε δεκτό και αποσύρθηκαν οι κατηγορίες, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να παραμένει ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:

«Το δικηγορικό μας γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση του Υποδιοικητή του Α.Τ. Στυλίδας Δ.Τ., ο οποίος κατηγορήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για δήθεν συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση, η οποία διέπραττε απάτες μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, και ως δήθεν αυτουργός του εγκλήματος της ηλεκτρονικής απάτης.

Σήμερα, ενώπιον της 2ης Ειδικής Ανακρίτριας Θεσσαλονίκης ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας υπέβαλε ένσταση ακυρότητας της προδικασίας και ζήτησε την ακυρότητα της ποινικής δίωξης. Το αίτημα έγινε δεκτό και αποσύρθηκαν οι κατηγορίες, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να παραμένει ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Αναμένεται η έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA