Θάνατος 27χρονου που είχε ξυλοκοπηθεί από αστυνομικούς: Στον «Συνήγορο του Πολίτη» απέστειλε το βίντεο ο Χρυσοχοϊδης - Οργισμένη ανακοίνωση της οικογένειας! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Θάνατος 27χρονου που είχε ξυλοκοπηθεί από αστυνομικούς: Στον «Συνήγορο του Πολίτη» απέστειλε το βίντεο ο Χρυσοχοϊδης - Οργισμένη ανακοίνωση της οικογένειας!

Οξύ πνευμονικό οίδημα έδειξε η νεκροτομή που πραγματοποιήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία τις Θεσσαλονίκης, όσον αφορά στην αιτία θανάτου του 27χρονου Βασίλη Μάγγου...

Παραμένει, ωστόσο, να διαπιστωθεί η αιτία για το πνευμονικό οίδημα, κάτι που θα διαπιστωθεί έπειτα από την ολοκλήρωση των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που έχει παραγγείλει η ιατροδικαστικής.

Σημειώνεται (δείτε ΕΔΩ), ότι ο 27χρονος είχε καταγγείλει πριν ένα μήνα ότι υπήρξε θύμα αστυνομικής βίας και όπως βεβαιώνει και βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, εντελώς αναίτια δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Βόλο.

Μετά τον σάλο και την θύελλα αντιδράσεων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανέφερε ότι το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του από τους αστυνομικούς έχει ήδη αποσταλεί στο «Συνήγορο του Πολίτη», τονίζοντας τα εξής:

«Εγώ ψήφισα νόμο που προβλέπει πως όλες οι καταγγελίες θα πρέπει να υποβάλλονται στον Συνήγορο του Πολίτη, που έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και τελειώσαν οι εσωτερικές διαδικασίες και οι ΕΔΕ. Πιστεύετε ότι θα μείνει έτσι το βίντεο που δείχνει ότι ξυλοκοπείται ο Μάγγος; Όχι. Ερευνάται το περιστατικό».
 
Η νέα ανακοίνωση της οικογένειας

Λίγες ώρες πριν την κηδεία του Βασίλη Μάγγου, η οικογένειά του, επανέρχεται με νέα ανάρτηση στο Facebook, τονίζοντας τα εξής:
 

«Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι το παιδί μας πέθανε. Γεγονός αδιάψευστο είναι ότι πριν ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ άγρια και επικίνδυνα για τη σωματική του υγεία. 

Η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο που το είδε όλος ο κόσμος. Γεγονός (μη αποδεικνυόμενο ιατροδικαστικά) είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία, που μοιραία επηρέασε τις αποφάσεις για τη ζωή του. 

Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας κανένας από την κυβέρνηση, ούτε καν εισαγγελέας από το κράτος, δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω. Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί. 

Γεγονός είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη. Γεγονός είναι ότι ο γιoς μας, Βασίλειος Μάγγος, με τους αγώνες του προσπαθούσε να την κάνει καλύτερη..».

Το ΒΙΝΤΕΟ με τον ξυλοδαρμό του 27χρονου: 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA