Έπεσε μετεωρίτης και έκανε τη νύχτα μέρα - Ορατό το φαινόμενο στην Εύβοια και τη μισή Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Έπεσε μετεωρίτης και έκανε τη νύχτα μέρα - Ορατό το φαινόμενο στην Εύβοια και τη μισή Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Μάρτυρες σε ένα σπάνιο φαινόμενο έγιναν το βράδυ της Τρίτης (18-08-2020) πολλοί κάτοικοι της Αττικής αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας όπως Λιβαδειά, Χαλκίδα, Βοιωτία, Λακωνία, Μαγνησία, Φωκίδα, Χίο, Άνδρο, Ευρυτανία και Βόρεια Ελλάδα...

Πιο συγκεκριμένα, ένα μετέωρο σώμα έκανε την νύχτα μέρα. Αν και κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πεφταστέρι, οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για μετεωρίτη.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, έτσι ονομάζεται κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς, δηλαδή κάποιου βραχώδους σώματος που μπορεί να έχει μέγεθος από λίγα χιλιοστά έως αρκετά μέτρα.

Η κίνηση του μετεωροειδούς με μεγάλη ταχύτητα και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, την συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας. Το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του kopaida.gr στις 21:36 το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου 2020. Η λήψη έγινε απο Λιβαδειά κοιτώντας ανατολικά:

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA