Προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία - Πόσοι προσλήφθηκαν σε όλους τους Δήμους της Εύβοιας (ΕΓΓΡΑΦΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Προσλήψεις για την καθαριότητα στα σχολεία - Πόσοι προσλήφθηκαν σε όλους τους Δήμους της Εύβοιας (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Διαβάστε στο EviaZoom.gr την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ), στην οποία προβλέπεται o αριθμός προσωπικού προς πρόσληψη στους Δήμους της χώρας για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας σχολικών μονάδων...

Με την απόφαση (αρ. πρωτ. ΔΙΠΑΑΔ/Φ.ΕΓΚΡ./134/15827/19-8-2020), αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά το θέμα της καθαριότητας των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι ο αριθμός των εργαζομένων πλήρoυς απασχόλησης είναι τουλάχιστον 30% υψηλότερος από το περυσινό του ισοδύναμο.

Δεύτερον, επιλύεται το χρόνιο πρόβλημα των εργαζομένων στα σχολεία, οι οποίοι δεν είχαν τα πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Τρίτον, με την ΠΥΣ που υπέγραψαν οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, λαμβάνονται υπόψη μια σειρά κοινωνικών κριτηρίων (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), πριμοδοτούνται τα έτη εμπειρίας ώστε να διευκολύνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες πολλών ετών στον τομέα της καθαριότητας.

Ο αριθμός των υπαλλήλων που θα εργαστούν είναι ίδιος με τον περυσινό (5.000 εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και 4.474 μερικής απασχόλησης), αλλά οι ώρες που καλύπτονται είναι ενισχυμένες.

Τα χρήματα που διατίθεται από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν αυξηθεί άνω του 50% και συγκεκριμένα κατά 28 εκατ. ευρώ.

Πόσοι προσλήφθηκαν στην Εύβοια:

112 άτομα συνολικά στο Δήμο Χαλκιδέων

36 άτομα συνολικά στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου

20 άτομα συνολικά στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων

12 άτομα συνολικά στο Δήμο Ερέτριας

22 άτομα συνολικά στο Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού

12 άτομα συνολικά στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας

9 άτομα συνολικά στο Δήμο Καρύστου

3 άτομα συνολικά στο Δήμο Σκύρου 

Ολόκληρος ο πίνακας με τις προσλήψεις ανά Δήμο της χώρας:

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ