Εύβοια: 600 ευρώ θα δοθούν αρχικά στους πληγέντες - Από την Παρασκευή η πληρωμή | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΠΥΡΟΥ_ΔΗΜΟΣ_ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
 

Εύβοια: 600 ευρώ θα δοθούν αρχικά στους πληγέντες - Από την Παρασκευή η πληρωμή

Στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδέων και Διρφύων - Μεσσαπίων θα βρίσκονται από την Παρασκευή (14-08-2020) τα πρώτα χρήματα που δικαιούνται οι πληγέντες από τις πλημμύρες και ανέρχονται σε 600 ευρώ, προκειμένου να δοθούν στους δικαιούχους...

Η πρώτη αυτή αποζημίωση αφορά ζημίες σε κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες. Αυτό ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, που επισκέφθηκε και την Πέμπτη τη Χαλκίδα όπου προήδρευσε στη σύσκεψη που έλαβε χώρα στα γραφεία της Περιφέρειακής Ενότητας Εύβοιας, με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας Γιώργου Κελαϊδίτη και των Δημάρχων Χαλκιδέων Ελένης Βάκα και Διρφύων - Μεσσαπίων, Γιώργου Ψαθά.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος επισήμανε ακόμη ότι: «Όσοι έχουν στην οικογένειά τους άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται άλλα 600 ευρώ και άλλα 600 ευρώ δικαιούνται οι πολύτεκνοι».

Επίσης ο Υπουργός ανακοίνωσε την ενίσχυση των δικαιούχων για οικοσκευές, από την επομένη της καταγραφής των ζημιών, για τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές (κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες).

Ο Τ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την επίσπευση της καταγραφής και όπως έκανε γνωστό η αποζημίωση θα καταβληθεί αμέσως, εντός 24ωρου, από τη στιγμή που θα γίνει η καταγραφή.

«Από την ημέρα που θα μου πείτε ότι έχει τελειώσει η καταγραφή των σπιτιών που καταστράφηκαν και οι επιτροπές εισηγούνται την αποζημίωση για τις οικοσκευές, την επόμενη ημέρα το πρωί τα χρήματα θα βρίσκονται στα ταμεία των δήμων σας, για να πληρώσετε αμέσως τους ανθρώπους που υπέστησαν καταστροφές», είπε. Ήδη, πρόσθεσε, εκταμιεύτηκε και η έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,2 δισ. για έργα αποκατάστασης της υδροδότησης και ανάπλασης των παραλιών στους δύο πληγέντες δήμους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ζήτησε οι πολίτες «να νοιώσουν εμπιστοσύνη» στο Κράτος και την Αυτοδιοίκηση. «Να μην νοιώσουν λόγια, να νοιώσουν έργα και να νοιώσουν ότι είμαστε μαζί» ανάφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «σε ό,τι αφορά την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών θεωρώ ότι είμαστε έτοιμοι 100% σε αυτό που δεσμευτήκαμε να κάνουμε».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

EviaZoom.gr - ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ