Μαγιορκίνης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς χρήση μάσκας» (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Μαγιορκίνης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς χρήση μάσκας» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, για το εμβόλιο της Ρωσίας κατά του κορονοϊού, αλλά και για τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων από Σεπτέμβρη...

Όπως ανέφερε πολλά είναι τα εμβόλια που έχουν βγει, αλλά όλα βρίσκονται σε πειραματικές δοκιμές. Το εμβόλιο της Ρωσίας δεν έχει αξιολογηθεί όσον αφορά την αποτελεσματικότητά του και την ασφάλειά του. 

Ως εκ τούτου, δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί ακόμα στην Ευρώπη και την Αμερική. Μέχρι τότε, ο καθηγητής συνιστά υπομονή, συνεργασία και τήρηση των μέτρων. Εκτιμά ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο περί τα τέλη του 2020 με αρχές του 2021.

Για τα νέα μέτρα που έχουν επιβληθεί, υποστήριξε πως δεν έχει υπάρξει καμία καθυστέρηση στο χρόνο επιβολής τους και πως η αποτελεσματικότητά τους θα κριθεί από την κίνηση της επιδημίας τις επόμενες ημέρες.

Μίλησε τέλος, για τα σχολεία και τον τρόπο με τον οποίο αυτά θα λειτουργήσουν από 7 Σεπτέμβρη, οπότε είναι και η ημερομηνία έναρξής τους. Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τον Γκίκα Μαγιορκίνη είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε παιδιά άνω των 10 ετών, αλλά οποιαδήποτε απόφαση θα παρθεί με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA