Τα πρώτα λεπτά του αιμόφυρτου Στέφανου Χίου στο Σισμανόγλειο - «Να πάτε στα επείγοντα με το αυτοκίνητο..», του είπε υπάλληλος στη πύλη (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Τα πρώτα λεπτά του αιμόφυρτου Στέφανου Χίου στο Σισμανόγλειο - «Να πάτε στα επείγοντα με το αυτοκίνητο..», του είπε υπάλληλος στη πύλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Απίστευτο βίντεο που δείχνει πόσο χαώδης παραμένει η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία, όπως συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια...

Ο δημοσιογράφος Στέφανος Χίος ανήρτησε το συγκλονιστικό βίντεο, μετά τους πυροβολισμούς, που δέχτηκε και την αγωνιώδη προσπάθεια του, να οδηγήσει μόνος, μέχρι το νοσοκομείο Σισμανόγλειο, ενώ αιμορραγούσε από το λαιμό..

Δεκάδες αν όχι και περισσότερα είναι τα ερωτηματικά που εγείρονται μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που τράβηξε ο ίδιος ο Στέφανος Χίος δευτερόλεπτα μετά τη δολοφονική απόπειρα εναντίον της ζωής του.

Όπως προκύπτει από το βίντεοληπτικό υλικό του κινητού του τηλεφώνου που είχε το θάρρος να ανοίξει κατά τη διάρκεια της διαδρομής του προς το Σισμανόγλειο νοσοκομείο αλλά και την συνομιλία του με τον υπάλληλο υποδοχής ή security στη πύλη του νοσοκομείου, ο δημοσιογράφος που μόλις είχε πυροβοληθεί και αιμορραγούσε από το λαιμό αντιμετωπίζεται από τον υπάλληλο χειρότερα και από ότι ένας συνοδός ασθενούς που ζητάει παρανόμως να εισέλθει σε ακατάλληλη ώρα και απαγορευμένο χώρο.

Ο Στέφανος Χίος έχει φτάσει στο νοσοκομείο μόνος και πλημμυρισμένος στο αίμα και μόλις έφτασε στην πύλη εκπλιπαρεί για ιατρική βοήθεια, έτοιμος να καταρρεύσει τονίζοντας με τρεμάμενη φωνή: «Αδελφέ με έχουνε πυροβολήσει... κάνε κάτι... με έχουνε πυροβολήσει... αιμορραγώ..», για να πάρει την φοβερή απάντηση «Να πάτε στα επείγοντα με το αυτοκίνητο...»

Ο ανεκπαίδευτος υπάλληλος αντί να πεταχτεί από την καρέκλα του σαν ελατήριο και να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια (τηρώντας πάντα το οποίο νοσοκομειακό πρωτόκολλο σε τέτοιες σκληρές περιπτώσεις) τηλεφωνεί σε κάποιον άλλο υπάλληλο, λέγοντας του με σταθερή χαλαρή φωνή, -λες και παραγγέλνει σουβλάκια-, χωρίς ίχνος τρόμου, ότι μπροστά του, στην είσοδο είναι ο Στέφανος Χίος και ρωτάει πως θα πάει στα ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) αντί να ζητήσει επί τόπου την συνδρομή γιατρών, νοσηλευτών ή ασθενοφόρου.

Χίος προς υπάλληλο: «Αιμορραγώ – Πες μου που να πάω»

Το «κουρασμένο παλικάρι» αρχίζει να ενημερώνει χαλαρά και αφήνοντας τον Σ. Χίο όρθιο να περιμένει αιμορραγόντας, τι να κάνει μαζί του, όπως θα ακούσετε και στο video να λέει με τον Σ. Χίο να του τονίζει για να ακούσει ο υπάλληλος από την άλλη πλευρά της τηλεφωνικής γραμμής ότι: «έχω δεχθεί δυο σφαίρες! Πες μου που να πάω αιμορραγώ».

Και αυτός αντί να σηκωθεί από τη στριφογυριστή καρεκλίτσα του, να τρέξει και να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια, άκουσον – άκουσον, συνεχίζει το τηλέφωνο στον ίδιο αργό ρυθμό ώστε να τον…βοηθήσει! Έλα όμως που η λύση και η βοήθεια που του προτείνει ο άλλος εκπληκτικός υπάλληλος είναι να πάει μόνος του στα ΤΕΠ (Επείγοντα Περιστατικά).

Του αρνήθηκε ασθενοφόρο κατόπιν τηλ. συνομιλίας

Στο βίντεο θα διαπιστώσετε ότι ο ανεύθυνος υπάλληλος αντί να σηκωθεί ή να τηλεφωνήσει τουλάχιστον να έρθει ένα ασθενοφόρο στην πύλη να το παραλάβει πριν σωριαστεί στο έδαφος χάνοντας στη καλύτερη περίπτωση τις αισθήσεις του ή και την ίδια του τη ζωή, χαλαρά πάντα, με νωχελικός ρυθμούς καλοκαιρινής ραστώνης, ενημερώνει τηλεφωνικά τον προαναφερθέντα υπάλληλο, ότι στην πύλη βρίσκεται πυροβολημένος ο γνωστός δημοσιογράφος για να λάβει την εξής απίστευτη απάντηση ότι θα πρέπει ο ίδιος να μεταβεί στα επείγοντα περιστατικά είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο του.

Του είπαν να οδηγήσει μόνος του στα Επείγοντα

Ο Στέφανος Χίος δεν σωριάζεται στο έδαφος... Αρχίζει και ψάχνει μέσα στο σκοτάδι όπως ακούγεται να λέει ή να μονολογεί καλύτερα «θα πεθάνω, πού θα πάω – πού είναι αυτό» ψάχνοντας να βρει μέσα στο σκότος την είσοδο προς τα Επείγοντα και στο κρεβάτι περίθαλψης των τραυμάτων του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA