Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν το πτυχίο της Ευβοιώτισσας Σοφίας Νικολάου | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητούν το πτυχίο της Ευβοιώτισσας Σοφίας Νικολάου

«Ως προς την περίπτωση της κ. Νικολάου, καλό θα ήταν να ανασκευάσει το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου βιογραφικό της των μόλις 123 λέξεων, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις», σημειώνουν με δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου...

Επισημαίνουν δε, «Όλοι ξέρουμε ότι στη θέση της Γ.Γ. δεν επελέγη για τα ακαδημαϊκά προσόντα της, αλλά για τις καταστροφικές πολιτικές απόψεις της για την σωφρονιστική πολιτική.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου ,Σίας Αναγνωστοπούλου για την Ευβοιώτισσα Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου:


«Σύμφωνα με το αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη βιογραφικό της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, η Γ.Γ.κ. Σοφία Νικολάουδηλώνει ότι «… το 2001, σπούδασε Διεθνές Ποινικό Δίκαιο και Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre, στη Γαλλία.».

Επειδή από την παραπάνω εξαιρετικά διφορούμενη, ασαφή και αόριστη αναφορά στο βιογραφικό της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφίας Νικολάου, δεν προκύπτει σαφώς ούτε η διάρκεια των σπουδών της, ούτε αν αυτή απέκτησε τελικά κάποιον τίτλο σπουδών από το ως άνω αναφερόμενο Γαλλικό Πανεπιστήμιο, την 31.07.2020, ζητήσαμε να κατατεθεί στη Βουλή το αντίγραφο του τίτλου σπουδών Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου από το Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre της Γαλλίας, της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Αντί όμως το αρμόδιο Υπουργείο να καταθέσει στο Σώμα τον αιτούμενο τίτλο σπουδών, μας κοινοποιήθηκε μια εξουσιοδότηση της κ. Νικολάου προς το Προξενείο της Ελλάδας στο Παρίσι, με την οποία η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής εξουσιοδοτεί τον Γραμματέα Πρεσβείας Γ’ κ. Δημήτριο Ψιάχα να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να της χορηγηθεί «… βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre της Γαλλίας». Στο συνημμένο δε έγγραφο εξουσιοδότησης στη Γαλλική γλώσσα η κ. Νικολάου ζητάει από το Γαλλικό Πανεπιστήμιο να της χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στα μαθήματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου.

Είναι σαφές ότι η κ. Νικολάου εντάσσεται στον μακρύ κατάλογο των «άριστων» της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως τον άνευ αναγνωρισμένου πτυχίου διοικητή της ΕΥΠ [Κοντολέων], του εκδιωχθέντος υπουργού [Διαματάρης] που δήλωνε ψευδώς ότι κατέχει μεταπτυχιακό, του υφυπουργού που μπέρδεψε ένα πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου με έναν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών [Στεφανής], του γ.γ. Τουρισμού [Λούλης] που αντί για πτυχίο πανεπιστημίου όπως προβλέπει ο νόμος, διαθέτει πτυχίο ετήσιας σχολής κυλινδρομύλων,κ.ο.κ.

Τυπικό δείγμα «αριστείας», όπως την αντιλαμβάνεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, είχαμε με τους περισσότερους από τους διοικητές των νοσοκομείων και των προσφυγικών δομών, με την αλλαγή σχεδόν του μισού από το δυναμικό των υπευθύνων των φυλακών [διευθυντών, αρχιφυλάκων και τμηματαρχών], αλλά και πρόσφατα με τις επιλογές διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια, με μοναδικό, αλλά –κατά πως φαίνεται- σημαντικό προσόν την εγγραφή τους στις κομματικές λίστες.

Αποτελεί κοινό τόπο και δίδαγμα της ζωής ότι τα πτυχία δεν αποτελούν απόδειξη αξιοσύνης για κανέναν άνθρωπο. Ωστόσο η εμμονή να εμφανίζει κάποιος παραπλανητικές πληροφορίες για να συγκαταλέγεται στους «άριστους» είναι ενδεικτική της αντίληψης και της νοοτροπίας που κυριαρχεί στο κόμμα της ΝΔ.

Ως προς την περίπτωση της κ. Νικολάου, καλό θα ήταν να ανασκευάσει το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου βιογραφικό της των μόλις 123 λέξεων, διότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τέτοιου είδους διαστρεβλώσεις. Όλοι ξέρουμε ότι στη θέση της Γ.Γ. δεν επελέγη για τα ακαδημαϊκά προσόντα της, αλλά για τις καταστροφικές πολιτικές απόψεις της για την σωφρονιστική πολιτική.

Καλό θα ήταν να σταματήσει να βλέπει παντού «εχθρούς», «άβατα», «κουκουλοφόρους» και «κακοποιούς», να μην επαναλάβει τις απευθείας αναθέσεις σε άσχετες εταιρείες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις απεντομώσεις στις φυλακές και τα χρήματα που έδωσε απλόχερα για «προσωπική προβολή», τα δήθεν «υπηρεσιακά» ταξίδια αναψυχής σε νησιά, να σέβεται τους Έλληνες Βουλευτές και να μην αποκαλεί Τούρκους τους Έλληνες μουσουλμάνους συναδέλφους.

Κυρίως όμως και με δεδομένο ότι δυο επιπλέον μαθητές των σχολείων των φυλακών από χθες είναι φοιτητές και μάλιστα σε σχολές πρώτης επιλογής τους, να μην επαναλάβει τηνεκδικητικά ανυποχώρητη στάση που επέδειξε στην υπόθεση του αριστούχου κρατούμενου φοιτητή Βασίλη Δημάκη».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA