Ανατίναξη ΑΤΜ στο Βασιλικό: Αποκλειστικές μαρτυρίες στο EviaZoom.gr για την ισχυρή έκρηξη και τους δράστες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Ανατίναξη ΑΤΜ στο Βασιλικό: Αποκλειστικές μαρτυρίες στο EviaZoom.gr για την ισχυρή έκρηξη και τους δράστες (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κάτοικοι της περιοχής μιλούν αποκλειστικά στο EviaZoom.gr για την έκρηξη, τις ζημιές που προκλήθηκαν, αλλά και για τους δράστες, οι οποίοι, όπως είπαν, διέφυγαν με αυτοκίνητο - Όπως έγραψε από την πρώτη στιγμή το EviaZoom.gr (δείτε ΕΔΩ), τον τρόμο σκόρπισαν λίγο πριν τις 4:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου (29-08-2020) στo Βασιλικό Χαλκίδας, τουλάχιστον τρεις άγνωστοι ληστές, οι οποίοι ανατίναξαν με εκρηκτικό μηχανισμό το ΑΤΜ της Eurobank που ήταν τοποθετημένο στην είσοδο του καταστήματος των ΕΛΤΑ, στην οδό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τοποθέτησαν άγνωστη εκρηκτική ύλη στο ΑΤΜ και προκάλεσαν ισχυρή έκρηξη, με αποτέλεσμα να διαλυθεί το αυτόματο μηχάνημα και ο εσωτερικός χώρος των ΕΛΤΑ, ενώ υπέστη ζημιές και ρωγμές ολόκληρο το κτίριο μέχρι την ταράτσα. 
«Σήκωσαν» όσα χρήματα υπήρχαν μέσα στο μηχάνημα (δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το ποσό) και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Κατά την διάρκεια των ερευνών της Ασφάλειας Χαλκίδας βρέθηκαν πεταμένα στο δρόμο περίπου 11.000 ευρώ που προέρχονται από το ΑΤΜ.

Η Μαρία Μπένου που διατηρεί κρεοπωλείο δίπλα στο κατάστημα των ΕΛΤΑ ανέφερε στο EviaZoom.gr: 

«4:20 έγινε η έκρηξη, βγήκαν όλοι στα μπαλκόνια και οι από πάνω εδώ που ήταν πολύ κοντά σκύψανε τους είδανε αυτοί και λέγανε "γρήγορα, γρήγορα", μάλλον εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να μαζέψουν τα χρήματα και απέναντι τους περίμενε ένα αυτοκίνητο με κάποιον τρίτο μέσα. Κάποια στιγμή που βγήκε μια κοπελιά απέναντι με τον γιο της της είπανε "μπες γρήγορα μέσα" και φύγανε. Ήρθε σε λίγο η αστυνομία, ειδοποιηθήκανε αυτοί που δουλεύουνε μέσα στο ταχυδρομείο, ο υπεύθυνος, η προϊσταμένη, ήρθαν όλοι. Όταν ήρθα εγώ δηλαδή το πρωί ήδη είχαν αρχίσει να μαζεύουν πράγματα, ήρθε η σήμανση πήραν αποτυπώματα. Έγινε ζημιά στο κτίριο που είναι το ταχυδρομείο μέχρι πίσω, έχει κάνει μέχρι και ρωγμή η ταράτσα του επάνω ορόφου. Ήταν πολύ δυνατή η έκρηξη. Ακόμα δεν έχουν πει πόσα χρήματα πήρανε. Πάντως απ΄ότι είπανε οι αστυνομικοί για το πόσο δύναμη είχε η έκρηξη μάλλον τα λεφτά δεν πρέπει να ήταν πολλά ποσά. Γιατί μείνανε και λεφτά κάτω, 20αρικα καμένα, αυτά είδαμε και εμείς». 

Ο ιδιοκτήτης ολόκληρου του κτιρίου που μένει ακριβώς από πάνω από το κατάστημα των ΕΛΤΑ τόνισε στο EviaZoom.gr: 

«Ακούσαμε ένα μπαμ, βγήκαμε στο μπαλκόνι και είδαμε τρία άτομα. Ο ένας φύλαγε τσίλιες και οι άλλοι μαζεύανε, τώρα τι μαζεύανε δεν ξέρω... Υπάρχουν ρωγμές στα μπετά του κτιρίου, απ΄ότι είπε ο πυροτεχνουργός πρέπει να έχει γίνει χρήση μεγάλης παρτίδας δυναμίτιδος. Μέσα στο κατάστημα των ΕΛΤΑ δεν υπάρχει τίποτα καταστράφηκε ολόκληρο». 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA