Απίστευτο φιάσκο με τις μάσκες - «σώβρακα» που μοιράστηκαν στα σχολεία! Ζητούνται παραιτήσεις! | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Απίστευτο φιάσκο με τις μάσκες - «σώβρακα» που μοιράστηκαν στα σχολεία! Ζητούνται παραιτήσεις!

Μείζονα πολιτική διάσταση λαμβάνει για την κυβέρνηση το απόλυτο φιάσκο με τις τεραστίων διαστάσεων μάσκες που μοιράστηκαν στους μαθητές κατά την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους, αλλά και την μετέπειτα διαχείριση από τους αρμοδίου φορείς...

Το βέβαιο είναι ότι το φιάσκο με τις μάσκες έχει φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποία δέχεται σφοδρή κριτική από την αντιπολίτευση, αλλά και τις οργισμένες αντιδράσεις των πολιτών για ένα ζήτημα μείζονος σημασίας για τη δημόσια υγεία.

Ωστόσο και η επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος θεωρείται εντελώς λανθασμένη, καθώς, όπως άμεσα αποδείχθηκε οι τεράστιες μάσκες δεν ήταν «μεμονωμένα φαινόμενα», αλλά ο αριθμός τους έφθανε σχεδόν τα 1,5 εκατομμύρια.

Όπως, άλλωστε, δήλωσε ο προμηθευτής των τεράστιων μασκών: «Οι οδηγίες και οι διαστάσεις που δόθηκαν εξ αρχής ήταν 10Χ18 για παιδιά έως 10 ετών και διαστάσεις 12Χ22 για παιδιά άνω των δέκα ετών. Αυτές τις διαστάσεις μας έδωσαν από την προκήρυξη της ΚΕΔΕ (οι διαστάσεις καθορίστηκαν από συνεδρίαση της Επιτροπής λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας)».

Η ΚΕΔΕ «δείχνει» το Υπουργείο Υγείας

Και, για να γίνει ακόμα μεγαλύτερο το μπάχαλο, μόλις έγινε γνωστό το μέγεθος (sic) του προβλήματος, η ΚΕΔΕ ουσιαστικά «έδειξε» ως υπεύθυνο το υπουργείο Υγείας, αναφέροντας ότι «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το υπουργείο Υγείας».

Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».

Το πιο εξωφρενικό είναι πως ακόμα οι ιθύνοντες δεν έχουν παραιτηθεί. Και το ακόμα χειρότερο πως το αρμόδιο Υπουργείο δεν τους «παραίτησε». 

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA