Φονική φωτιά στο Μάτι: Αφέθηκε ελεύθερος με 20.000 ευρώ εγγύηση ο Ηλίας Ψινάκης | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ
EXALCO

Φονική φωτιά στο Μάτι: Αφέθηκε ελεύθερος με 20.000 ευρώ εγγύηση ο Ηλίας Ψινάκης

Πολύωρη απολογία ενώπιον του Ανακριτή Αθηνών που χειρίζεται τις έρευνες για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι έδωσε την Τετάρτη (30-09-2020) ο τέως Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 20.000 ευρώ...
Ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, δια υπομνήματος αλλά και απαντώντας στις ερωτήσεις του Ανακριτή, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα πρόληψης αποφυγής πυρκαγιών, ότι ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου και σε κάθε περίπτωση από την πλευρά του έγιναν όλα βάση των νομίμως προβλεπόμενων. 
Όπως δήλωσε ο Η. Ψινάκης εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου: «Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά αλλά οτι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο Ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις». 
Ο συνηγορός του Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε πως: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφο με το οποίο αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής». 
Από την πλευρά του ο δεύτερος συνηγορος του Ηλία Ψινάκη, Δημητρης Κουσουρής σημείωσε ότι: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεση του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά δύει δυτικό». 
Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Ψινάκης είναι μεταξύ των 20 συνολικά ατόμων (στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας κλπ), εναντίον των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια καθώς και για σωματικές βλάβες. 
Η απολογία του Ηλία Ψινάκη ενώπιον του Ανακριτή Αθανάσιου Μαρνέρη ξεκίνησε λίγο πριν τις 10:00 το πρωί ολοκληρώθηκε μετά από περίπου 4 ώρες. 
Τις επόμενες ημέρες έχουν κληθεί από τον Aνακριτή που χειρίζεται την δικογραφία, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Μπουρνούς και η Ρένα Δούρου κ.α.

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα