Και ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε τα 600 ευρώ! Λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τις αποζημιώσεις, λέει ο έκθετος Δήμος Χαλκιδέων | EviaZoom.gr - Εύβοια News
9 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ

Και ακόμα δεν έχουν πάρει ούτε τα 600 ευρώ! Λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου η προθεσμία για τις αποζημιώσεις, λέει ο έκθετος Δήμος Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων που μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει ούτε τα 600 ευρώ στους περισσότερους πλημμυροπαθείς, ενώ έχει πάρει τα χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών, τονίζει σε νέα του ανακοίνωση:

«Ο Δήμος Χαλκιδέων, υπενθυμίζει ότι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία υποβολής αίτησης για την άμεση χορήγηση της έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, των 5.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και των 8.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι δικαιούχοι της έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης είναι:

1. Οι ένοικοι κατοικιών, είτε αυτοί είναι ιδιοκτήτες με πλήρη ή ψιλή κυριότητα, είτε είναι επικαρπωτές, ή μισθωτές, εξαιρουμένων των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ή ένοικοι με δωρεάν παραχώρηση, των οποίων η κατοικία, κύρια ή/και δευτερεύουσες, επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020.

2. Οι επιχειρήσεις (νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες) που στεγάζονται σε κτιριακές εγκαταστάσεις, οι οποίες επλήγησαν από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου 2020, με την προϋπόθεση ότι η κτιριακή εγκατάσταση ήταν σε χρήση την ημέρα του συμβάντος και η επιχείρηση που επλήγη ήταν σε λειτουργία.

Τονίζεται ότι, οι ιδιοκτήτες κενών, εγκαταλελειμμένων ή ημιτελών κατοικιών ή επαγγελματικών χώρων, δεν δικαιούνται έκτακτης εφάπαξ ενίσχυσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέσω του https://www.gov.gr/ πατώντας στην επιλογή “Αποζημίωση πλημμυροπαθών Εύβοιας” ή μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Θα χρειαστείτε:

➔ τους κωδικούς σας πρόσβασης στο Taxisnet

➔ στοιχεία για το κτήριο που έχει πληγεί (διεύθυνση, χρήση κ.ά.)

➔ έναν έγκυρο και ενεργό αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ), στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος

Να σημειωθεί ότι αν κάποιος δηλώσει ψευδή στοιχεία, πέρα από τις προβλεπόμενες νομικές κυρώσεις, θα πρέπει να επιστρέψει το τετραπλάσιο ποσό».

Βίντεο - ΡεπορτάζΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΗΣ


ΠΕΔ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα