Κορονοϊός: Γέμισαν τα νοσοκομεία της Αττικής - 6 νέες κλίνες ΜΕΘ και στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Κορονοϊός: Γέμισαν τα νοσοκομεία της Αττικής - 6 νέες κλίνες ΜΕΘ και στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Στα όριά τους είναι πλέον τα νοσοκομεία αναφοράς των Αθηνών που καθημερινά προσθέτουν και νέες κλίνες για περιστατικά κορονοϊού...

Οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε Ευαγγελισμό, Σωτηρία και Αττικόν είναι σχεδόν πλήρεις.

Ενδεικτικό είναι ότι στην Αττική από 75 κλίνες ΜΕΘ-Covid οι 53 είναι κατειλημμένες. Για τον μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων έκανε λόγο και ο Πρωθυπουργός, στη σύσκεψη που είχε με τους λοιμωξιολόγους.

Χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχονται τα νοσοκομεία αναφοράς είναι η κατάσταση που επικρατεί στις εφημερίες. Και σήμερα στον Ευαγγελισμό επικρατούσε το αδιαχώρητο με πολίτες να συνωστίζονται στην είσοδο, προκειμένου να εξεταστούν στα εξωτερικά ιατρεία.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στη μάχη για τον κορονοϊό μπαίνουν τρία ακόμη νοσοκομεία. Πρόκειται για το Γεννηματάς, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Παράλληλα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα άλλες 40 κλίνες ΜΕΘ θα προστεθούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής αλλά και στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας αποκλειστικά για covid περιστατικά.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας προστίθενται 40 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ-Covid για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Αττικής εντός των επόμενων 7 ημερών. Το σχέδιο που ενεργοποιείται περιλαμβάνει τις εξής επιπλέον κλίνες:

- 12 στο ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία»,

- 12 στο ΓΝ Ασκληπιείο Βούλας,

- 6 στο ΠΓΝ «Αττικόν»,

- 4 στα στρατιωτικά Νοσοκομεία της Αττικής

- και 6 στο ΓΝ Χαλκίδας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA