Κρούσμα κορονοϊού στην Εισαγγελία της Αθήνας | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
BANNER TRIACON
 

Κρούσμα κορονοϊού στην Εισαγγελία της Αθήνας

Κλειστό μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει το Τμήμα Εκτέλεσης Ποινών της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, μετά την ύπαρξη επιβεβαιωμένου κρούσματος για τον κορονοϊό σε υπάλληλο του Τμήματος...

Αυτό που ανησυχεί τους αρμοδίους είναι η ιχνηλάτηση των επαφών της συγκεκριμένης υπαλλήλου, κάτι που θεωρείται εξαιρετικά δυσχερές λόγω της φύσης και της λειτουργίας των δικαστηρίων. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να υπήρξε και δεύτερο κρούσμα.

Επισήμως, πάντως, η Εισαγγελία Πρωτοδικών εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση για το κρούσμα, επισημαίνοντας πως μέχρι την Παρασκευή το συγκεκριμένο Τμήμα «θα περιορίσει τις εργασίες του στη διεκπεραίωση υποθέσεων που αφορούν μόνον κρατούμενους».

Όπως αναφέρεται, χθες το βράδυ ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ε. Ιωαννίδης ενημερώθηκε πως μια υπάλληλος του συγκεκριμένου τμήματος βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Ενημερώθηκε άμεσα ο ΕΟΔΥ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενώ έγινε ήδη απολύμανση στα συγκεκριμένα γραφεία όπου υπηρετούσε η υπάλληλος και θα γίνει συνολική απολύμανση σε όλο το κτήριο της Εισαγγελίας.

Εκτός από την απολύμανση θα ακολουθήσει ιχνηλάτηση επαφών από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Να σημειωθεί ότι στο τμήμα εκτέλεσης ποινών υπηρετούν 17 υπάλληλοι, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Ήδη, από το πρωΐ δημοσιεύθηκε στο site του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακοίνωση για την αναστολή λειτουργία του Τμήματος.

Πληροφορίες: dikastiko.gr

Βίντεο - ΡεπορτάζΔημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA