Οινόφυτα - Καταγγελία: Θετικός στον κορονοϊό υπάλληλος στο εργοστάσιο της «General Mills» αλλά λειτούργησε κανονικά | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Οινόφυτα - Καταγγελία: Θετικός στον κορονοϊό υπάλληλος στο εργοστάσιο της «General Mills» αλλά λειτούργησε κανονικά

Διαβάστε τι αναφέρει η καταγγελία που εστάλη στο EviaZoom.gr από το Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών Ν. Βοιωτίας: 

«Το συνδικάτο μέλος μας, Τροφίμων – Ποτών Ν. Βοιωτίας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της εργοδοσίας της GENERAL MILLS για την συνέχιση της λειτουργίας της παραγωγής μετά και το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοιού σε εργαζόμενο της.

Σε προσπάθεια επικοινωνίας μας με τον ΕΟΔΥ βρεθήκαμε μπροστά σε αδιέξοδο. Ενώ η εργοδοσία μας παρέπεμπε στον ΕΟΔΥ, ο ΕΟΔΥ με την σειρά του στην εταιρεία και στην μη ανταποκρινόμενη τηλεφωνική γραμμή της Πολιτικής Προστασίας.

Τελικά από την παρέμβαση μας ο ΕΟΔΥ αξιώθηκε μετά από 3 ολόκληρες μέρες, να πραγματοποιήσει έλεγχο και μόνο στην μία βάρδια (σε αυτήν που δούλευε ο εργαζόμενος) και όχι σε όλο το προσωπικό για να μπορέσει έτσι να ιχνηλατήσει και να σταματήσει τυχόν διασπορά της νόσου.

Η ομοσπονδίας μας στηρίζει την προσπάθεια των συνδικάτων να αποκαλύψουν τα ψέματα της κυβέρνησης της Ν.Δ και της μεγαλοεργοδοσίας αλλά και να προστατέψει την υγεία των εργαζόμενων και των οικογενειών τους.

Γι΄αυτό απαιτούμε άμεσα:
 
Να διακοπεί η παραγωγική λειτουργία του εργοστασίου χωρίς να χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους εργαζόμενους μέχρις ότου να γίνει απολύμανση και τεστ σε όλο το προσωπικό και να βγουν τα αποτελέσματα.
 
Να μεταβεί στον εργασιακό χώρο κινητό συνεργείο του ΕΟΔΥ και να διενεργήσει τεστ σε όλους τους εργαζόμενους ώστε να είναι γνώστες της κατάστασης της υγείας τους και να μπορούν να προστατευτούν και να προστατεύσουν τις οικογένειες και τον περίγυρό τους.
 
Να κριθεί αν εργαζόμενοι πρέπει να μπουν σε καραντίνα και σε ποιο χώρο.
 
Το όποιο κόστος να το επιβαρυνθεί η εργοδοσία.
 
Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις στις
δημόσιες μονάδες υγείας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη όλων των κενών
».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA