Σε ισχύ από τη Δευτέρα τα νέα μέτρα στην Αττική: Τέλος συναυλίες και συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων - Εως 20 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Σε ισχύ από τη Δευτέρα τα νέα μέτρα στην Αττική: Τέλος συναυλίες και συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων - Εως 20 άτομα σε γάμους και βαπτίσεις


Από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας (21-09-2020) ξεκινά η εφαρμογή των νέων αυστηρών μέτρων...
 
Αλλάζει από την Δευτέρα η ζωή των κατοίκων της Αττικής, καθώς τίθενται σε εφαρμογή νέα αυστηρά μέτρα, σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στην ξέφρενη πορεία των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα:
Απαγορεύονται όλες οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους, καθώς και οι προβολές σε χειμερινούς κινηματογράφους.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους.

Για θρησκευτικές τελετές (γάμους, βαπτίσεις, κηδείες) το ανώτατο όριο θα είναι τα 20 άτομα.

Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε μετρό και λεωφορεία θεσπίζεται η υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, καθώς και η κλιμακωτή μετάβαση των δημοσίων υπαλλήλων προς τις εργασίες τους, στις 07:00, στις 08:00, στις 09:00 το πρωί.

Οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες όπως οι μετανάστες στο εξής θα μεταφέρονται σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Στο μεταξύ υπάρχει ισχυρή σύσταση για περιορισμό των μετακινήσεων στους άνω των 65.

Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν και εκτεταμένοι έλεγχοι για κορονοϊό σε σχολεία, μέσα μαζικής μεταφοράς, χώρους εργασίας και κυρίως νοσοκομεία. Οι έλεγχοι θα γίνονται με τεστ ταχείας διάγνωσης, τα λεγόμενα rapid tests από τις κινητές ομάδες Υγείας.

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA