Επίθεση από αστυνομικούς και με δακρυγόνα καταγγέλλει ο βουλευτής Μίλτος Χατζηγιαννάκης - «Θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά...» (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Επίθεση από αστυνομικούς και με δακρυγόνα καταγγέλλει ο βουλευτής Μίλτος Χατζηγιαννάκης - «Θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά...» (ΦΩΤΟ)

Από νωρίς το πρωί χιλιάδες κόσμος βρέθηκε έξω από το Εφετείο στη μεγαλειώδη συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής...
Μέλη αριστερών και αντιφασιστικών οργανώσεων, αλλά και απλοί πολίτες βρέθηκαν για να φωνάξουν το αυτονόητο. Ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν είναι αθώοι και πρέπει να μπουν στη φυλακή. Αυτό έγινε τελικά λίγες ώρες αργότερα. Μόλις ανακοινώθηκε η καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Ωστόσο κάποιοι θυμήθηκαν τις «σχέσεις αγάπης» μεταξύ αστυνομικών και Χρυσαυγιτών και λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησαν επεισόδια ανάμεσα σε μερίδα διαδηλωτών και τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν έντονες στο χώρο.
Στη συνέχεια ακολούθησαν ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων με αποτέλεσμα να γίνει η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Πολλοί από όσους βρέθηκαν στο σημείο μιλάνε για απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας που είχε ως στόχο να αμαυρώσει την συγκέντρωση.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρέθηκαν στην καρδιά των επεισοδίων ήταν ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εύβοια καταγγέλλει ότι εκείνος και ο πατέρας του δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί από δακρυγόνα. Μάλιστα το βουλευτής δεν έχει πρόθεση να αφήσει αυτό το περιστατικό να περάσει έτσι. Από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ζητάει οπτικό υλικό προκειμένου να ακολουθήσει τη δικαστική οδό.



 
Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Απρόκλητη και αναίτια επίθεση διμοιρίας ΥΑΤ της αστυνομίας συνέβη μεταξύ 11:54 και 11:56 στη διασταύρωση της οδού Λουκάρεως και Λάμπρου Κατσώνη σε πλήθος ειρηνικών διαδηλωτών. Το δακρυγόνο που εκσφενδόνισαν από απρόκλητη επίθεση διμοιρίας ΥΑΤ έσκασε ακριβώς μπροστά μου με αποτέλεσμα να βρεθώ στο νοσοκομείο με σοβαρούς ερεθισμούς στα δύο μάτια και μικρό έγκαυμα στο δεξί μου μάτι. Λίγα λεπτά πριν την επίθεση βρίσκονταν μαζί μου, ο 80χρόνος πατέρας μου, ο πρ. Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής Σταθόπουλος και ο πρ. Δήμαρχος Παλλήνης Γκοτσόπουλος.

Παρακαλώ όποιον και οποία διαθέτει βίντεο από την απρόκλητη επίθεση να μου το στείλει. Θα καταθέσω μηνυτήρια αναφορά. Μια μέρα γιορτή της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης με την καταδίκη των Χρυσαυγιτών ναζιστών, οι αστυνομικές δυνάμεις ενήργησαν απρόκλητα, προφανώς με εντολές του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σπάζοντας τη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA