Δικαστής αποκάλεσε «κωλόπαιδα» τους μαθητές που κάνουν κατάληψη - Κατέβασε άρον άρον την ανάρτηση μετά τον σάλο! (ΦΩΤΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Δικαστής αποκάλεσε «κωλόπαιδα» τους μαθητές που κάνουν κατάληψη - Κατέβασε άρον άρον την ανάρτηση μετά τον σάλο! (ΦΩΤΟ)


 

Χυδαία επίθεση σε βάρος των μαθητών που προχωρούν σε καταλήψεις εξαπέλυσε ο Δικαστής και Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Παναγιώτης Δανιάς (σ.σ. φωτο πάνω)... 

Με ανάρτησή του στο Facebook έκανε λόγο για «μόδα καταλήψεων», κλείνοντας τα μάτια στο αίτημα των μαθητών να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας ενάντια στην πανδημία.

Παράλληλα, χαρακτήρισε τα αιτήματά τους προσχηματικά και αποκάλεσε τους μαθητές «κωλόπαιδα».

Η ανάρτησή του: 

«Αυτή η μόδα των καταλήψεων που κρατάει από το 1987, με προσχηματικά κάθε φορά "αιτήματα", για να την κοπανήσουν από το μάθημα κάποιοι (μαθητές και Καθηγητές) και να ασχοληθούν απερίσπαστοι με τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα Δέσμης (ή όπως αλλιώς λέγεται τώρα η Κατεύθυνση Σπουδών), πρέπει κάποτε να σταματήσει. Και μη μου πείτε τι με νοιάζει εμένα, γιατί πληρώνω και εγώ λεφτά για να τα σπάνε ανενόχλητα ορισμένα κωλόπαιδα....».

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και τον σάλο που προκλήξθηκε ο Π. Δανιάς κατέβασε την ανάρτησή του και έκανε λόγο για... παρεξήγηση, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Όπως ανέφερε: 

«Επειδή, παρεξηγήθηκε μια προχθεσινή ανάρτησή μου, να διευκρινήσω ότι δεν αποκάλεσα τους μαθητές-καταληψίες "κωλόπαιδα", αλλά όσους τους σπάνε. Αν και ήταν σαφής η διατύπωση, επειδή ζούμε σε περίεργους καιρούς, το κατέβασα, ώστε να μην εμπλακώ περαιτέρω στην πολιτική αντιπαράθεση που στο κάτω-κάτω δεν με αφορά».

Άμεση ήταν η αντίδραση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, ο οποίος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε, σε ανάρτηση του στα social media, κατά μαθητών καταλήψεων σχολείων, ο Πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Ανεξάρτητα από το εάν αντιτίθεται στις μαθητικές κινητοποιήσεις, οι λεκτικές αναφορές​ της επίμαχης ανάρτησης, δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο αλλά και την νηφαλιότητα που απαιτεί η ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού. Υ.Γ Η έστω καθυστερημένη απόσυρση της ανάρτησης και η εκ των υστέρων προσπάθεια παροχής διευκρινίσεων, αν και επιβεβαιώνουν την αστοχία, αποτιμώνται θετικά».

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA