Στη Χαλκίδα διαμένει η 9χρονη που χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα στη Θήβα - 1 εκ. ευρώ αποζημίωση ζητά η οικογένεια - Τι λέει η δικηγόρος της (ΒΙΝΤΕΟ) | EviaZoom.gr - Εύβοια News
10 ΧΡΟΝΙΑ EVIAZOOM
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΟΚΑΝΗΣ - EVIAZOOM.GR
 

Στη Χαλκίδα διαμένει η 9χρονη που χτυπήθηκε από «αδέσποτη» σφαίρα στη Θήβα - 1 εκ. ευρώ αποζημίωση ζητά η οικογένεια - Τι λέει η δικηγόρος της (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε οικονομικό αδιέξοδο βρίσκονται οι γονείς της 9χρονης η οποία δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι στις Θεσπιές Θηβών καθώς έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της, το Πάσχα του 2019...

Σε μια μάχη βρίσκεται η οικογένεια για την αγωγή που διεκδικεί και για την μικρή Αλεξία η οποία θα χρήζει βοηθείας για το υπόλοιπο της ζωής της.

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» στην ΕΡΤ1 μίλησε η δικηγόρος της οικογένειας Σαμαρτζή, Β. Τσονόγλου.

Η μικρή Αλεξία, παρουσιάζει μια μικρή βελτίωση αλλά παρόλα αυτά η κατάσταση της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Η Αλεξία νοσηλευόταν σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η θεραπεία της σταμάτησε απότομα, εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού και στην Ευρώπη. Στις 22 Μαρτίου, με πτήση charter, επέστρεψε στην Ελλάδα. Το 9χρονο κοριτσάκι παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Αναμένεται η απόφαση για τη μικρή Αλεξία που χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα. Την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Θήβας αγωγή για την 9χρονη που είναι ανάπηρη κατά 95%. Η αγωγή αφορά την χρηματική ικανοποίηση της μικρής Αλεξίας λόγω της ιδιαίτερης ηθικής, σωματικής και συναισθηματικής βλάβης που προκλήθηκε από αδέσποτη σφαίρα και από την απερίσκεπτη συμπεριφορά του δράστη ο οποίος πυροβολούσε σε ευθεία βολή για να γιορτάσει το Πάσχα. Η οικογένεια ζητάει 1 εκ. ευρώ.

Όπως τόνισε η δικηγόρος:

«Το παιδί αυτή τη στιγμή αναγκάζεται καθημερινά να κάνει φυσικοθεραπείες, μένει σε ενοικιασμένο σπίτι στη Χαλκίδα με τη μαμά της ώστε να είναι κοντά στον φυσικοθεραπευτή. Ο πατέρας ζει στις Θεσπιές Θήβας με τα άλλα δύο παιδιά τους. Ο 54χρονος δράστης αυτοβούλως προσφέρθηκε να δώσει 800 ευρώ το μήνα. Τα χρήματα είναι λίγα αν αναλογιστεί κανείς τις δαπάνες που υποβάλλεται η οικογένεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Οι δύο γονείς έχουν αφοσιωθεί αποκλειστικά στην φροντίδα της κόρης τους και δεν εργάζονται. Ζούνε με εράνους και φιλανθρωπίες. Είναι ανάπηρη εφ’ όρου ζωής. Έχει τεθεί άλλη μια αγωγή για τις δαπάνες νοσηλείας της, την τροφή της και την αντιμετώπιση της αναπηρίας της», ανέφερε η δικηγόρος.

ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο - Ρεπορτάζ







Δημοφιλείς αναρτήσεις του μήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ GOOGLE

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ EMEDIA